Féltávnál második helyen áll az U22-es csapat

U22-es együttesünk az NB II-es bajnokság felénél ezüstérmes pozícióban áll. Visszatekintettünk a csapat őszi félévére és megszólalt  Maurer Szandra vezetőedző is, aki az utánpótlás nevelésnél a sikerek ellenére nem mindig az elért helyezést tartja a legfontosabbnak.

Remekül kezdte a felnőtt NB II-es bajnokságot az Érd, első hét mérkőzését megnyerte az U22-es együttes.

November végén érkezett el egy kisebb hullámvölgy, egymás után kétszer is kikaptak a lányok. A TFSE gárdájától idegenben, míg a listavezető Szigetszentmiklóstól hazai pályán szenvedtünk vereséget. Sikerült azonban javítani és az óévtől szépen búcsúztak a lányok, így 11 forduló után, 9 győzelemmel és 2 vereséggel a 2. helyen áll jelenleg a csapat.

Hajdú Gyöngyvérék a második legkevesebb gólt kapták a mezőnyben. A csapat házi góllövőlistáját Horváth Henriett vezeti 58 találattal, őt követi a második helyen, az élvonalban is bemutatkozó Kerekes Laura 54 egységgel.

Természetesen fontos a siker, hiszen az önbizalmat adhat a lányoknak, de az összképet tekintve nem mindig az eredmény hajszolása a legfontosabb. Maurer Szandra vezetőedző így foglalta össze az ifjúsági bajnokságban is helyt álló fiatal csapat eddigi teljesítményét:

Összességében látszik a társaságon az elvégzett munka, fiatal csapat révén sokat kell dolgozni, hogy az egyéni képességek folyamatosan fejlődjenek. Azt hiszem utánpótlás nevelésben nem is a bajnokságban elért eredmény a legfontosabb, hanem inkább az, hogy ezek a fiatal lányok megtanuljanak sportolóként viselkedni, tudjanak csapatban gondolkodni és később egy-egy játékos odaérjen a felnőtt mezőnybe. A jó szereplésnek mindig örülünk, ahogy most is, de a legnagyobb öröm pár év múlva jöhet el, ha ezeket a lányokat a felnőttek között is láthatjuk majd a pályán. 

Az U22-es csapat február 19-én az ÓKSI KKFT ellen folytatja a bajnokságot.

Támogatóink

Médiapartnereink