Főszerepben a rózsaszín síp

A NEXON támogatásával az ÉRD kézilabdaklub és a Magyar Kézilabda Szövetség immáron közös akciója lett a 'Rózsaszín síp' akció. Az akció célja, hogy minél több fiatalkorú játékos ismerkedjen meg a játékvezetéssel, és a későbbiekben pályájuk előrehaladtával minél több játékos válassza ezt a hivatást. Klubunk ifjúsági és junior csapatának tagjai elméletben és gyakorlatban is megismerkedhettek a játékvezetéssel.

Idén második alkalommal rendezte meg klubunk a 'Rózsaszín síp' akciót. A délelőtt folyamán a játékosok elméleti oktatáson vettek részt, ahol mélyebb bepillantást nyerhettek a kézilabda szabályaiba. Dr. Soós Kálmán a Magyar Kézilabda Szövetség Játékvezető Albizottságának elnöke szerint a legfontosabb, hogy felkészült legyen egy játékvezető, ezen túlmenően elengedhetetlen a határozottság, a jó helyzetfelismerés készsége, illetve, hogy szinte 'észrevétlen' legyen a pályán, megőrizve ezzel a játék szépségét, örömét. Soltész Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottságának oktatási szakreferense érdekes és tanulságos elődadáson a főbb szabálypontok ismertetése után saját maga mutatta a játékvezetői karjelzéseket. Elmondta, hogy ezeknek a jelzéseknek a célja, hogy a játékosoknak és a nézőknek pillanatok alatt nyilvánvaló legyen, hogy mi a játékvezetői döntés, és mi következik az ítéletet követően. 

Az ebédszünet után Tavarnay László, a Magyar Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottságának alelnöke videófelvételek segítségével különböző mérkőzés-szituációkat mutatott be, és játékvezetői szempontból elemezte a látottakat. Ezután tesztírás következett, ahol a lányok számot adhattak tudásokról. 

A nap fénypontjaként a lányok élesben próbálhatták ki magukat, de először Haraszti Kinga és Nachtmann Brigitta játékvezetői páros mutatta meg a pályán, hogy mire figyeljenek oda a leendő sípmesterek. Minden pár 7-7 percre sípot ragadhatott és megtapasztalhatta, hogy nem is olyan egyszerű a játékvezetők élete. Az esemény zárásaként minden játékos emléklapot kapott, a legjobbak pedig ajándéktárgyakat kaptak teljesítményükért. A legjobban teljesítő páros pedig a verseny nyereményeként részt vehet a Magyar Kézilabda Szövetség alapfokú játékvezetői tanfolyamán klubunk jóvoltából. A versenyt a Turi Orsolya - Mlinkó Bernadett páros nyerte meg. Ezúton is gratulálunk nekik, és az összes résztvevő fiatalnak!

 

Támogatóink

Médiapartnereink