Győzelem a VKL SE Győr ellen

NB I/B-s felnőtt csapatunk a bajnokság 18. fordulójában 41:24-es győzelmet aratott a VKL SE Győr ellen az ÉRD Arénában.
 
NB I/B-s felnőtt együttesünk a VKL SE Győr ellen a harmadik tavaszi győzelem megszerzésének reményében lépett pályára az ÉRD Arénában. Vajda Luca átlövésből szerzett találatával már az első támadásunkból eredményesek voltunk, melyet követően Takács Kitti és Gulyás Vanda növelte előnyünket. Győri Barbara védett büntetőjének is köszönhetően a vendégcsapat a tizedik percig egy találatot szerzett, míg lányaink nyolcszor is eredményesek voltak ezen időszak alatt (8:1). Az első negyedóra végére az NB I-ben is szerepet kapó Takács Kitti, Gulyás Vanda és Vajda Luca újabb góljaival tízgólosra növeltük vezetésünket. Már tizenkét találattal is vezettünk, de nyolcperces gólcsendünket és technikai hibáinkat kihasználva ellenfelünk zsinórban három gólt szerezve csökkentette hátrányát (15:6). A játékrész utolsó percében szerzett Szabó Laura góllal tízgólos előnnyel érkeztünk az első játékrész végéhez. A 19:9-es szünetbeli állás után a vendégcsapat két gyors góllal közelebb került lányainkhoz, de Szabó Laura beállóból, majd Vajda Luca átlövésből szerzett találatával visszaállítottuk a félidei tízgólos előnyünket. A játékrész közepéig maradt a csapatok közötti tízgólos különbség, majd öt perc alatt ötször is eredményes voltunk, míg ellenfelünk egyszer tudta bevenni Győri Barbara kapuját, aki a 43. percben már a második vendég büntetőt hárította (29:16). Egy percen belül Takács Kitti egy indítást váltott gólra, Szabó Laura pedig beállóból volt eredményes, majd az utolsó tíz percre fordulva Vajda Luca átlövésből kétszer is a kapuba talált. A hajrára sem fogyott el lányaink lendülete, hiszen a találkozó utolsó találatait Szabó Laura és Bernát Dorina révén is csapatunk szerezte a 41:24-re megnyert mérkőzésen. Gratulálunk!
NB I-es junior együttesünk a bajnokság rájátszásában 29:19-es győzelmet aratott a Fehérvár KC együttese ellen.
 
A rájátszásban junior csapatunk a Fehérvár KC együttesét fogadta az ÉRD Arénában. A találkozón Plesztovits Alexa szerzett vezetést együttesünknek, de az első percekben egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni (3:3). Győri Barbara két hárított büntetőjének és zsinórban három szerzett találatunknak köszönhetően a 11. percre 6:3-as előnyre tettünk szert. Plesztovits Alexa előbb egy remek bejátszást váltott gólra, majd egy büntetőt is higgadtan értékesített, míg Vajda Luca kilenc méterről vette be a vendégek kapuját (9:6). A játékrész utolsó hét percében ellenfelünk egy gólt szerzett, míg lányaink ötször is eredményesek voltak, így 14:7-es állásnál vonultak szünetre a csapatok. A fordulást követően az első játékrész hajrájához hasonlóan öt találatunk ellenében a vendégcsapat egy gólt szerzett, mellyel tizenegygólosra növeltük vezetésünket (19:8). A folytatásban Plesztovits Alexa két hétméteresgóljával és Lozsi Erna két akciógóljával tartottuk tízgólos előnyünket (24:14). A hajrában indításból és felállt fal ellen Vajda Luca és Czirják Orsolya révén is eredményesek voltunk, így a lefújást követően lányaink örülhettek a 29:19-re megnyert mérkőzésen. 
Junior csapatunk a bajnokság hatodik fordulójában 21:37-es vereséget szenvedett a NEKA együttesétől. 
 
A szezon hatodik mérkőzésén Reizinger Sára juttatta vezetéshez csapatunkat átlövésből, majd Márczy Tekla is a kapuba talált, de mindkét találatunkra volt válasza a vendégcsapatnak. Az első tíz perc végére Bernát Dorina találatával döntetlen volt az állás, de 4:4 után ellenfelünk öt gólt szerzett zsinórban (4:9). Jobbszélsőnk újabb két ízben vette be a NEKA kapuját, mellyel közelebb zárkóztunk. Három gólnál kisebbre nem tudtuk csökkenteni hátrányunkat, mert Reizinger Sára egyetlen gólja ellenében a NEKA hétszer volt eredményes (7:16). A szünetre is megmaradt a két csapat között a kilencgólos különbség (9:18), melyből Márczy Tekla büntetője faragott le egyet a második félidő elején. A 34. percben Németh Patrícia akcióból, míg Plesztovits Alexa hétméteresből talált a kapuba, de mindkét gólunkra volt válasza ellenfelünknek (12:21). Lányaink küzdöttek, de hátrányukat nem tudták csökkenteni, hiába volt eredményes szélről Wágner Virág egy, Bernát Dorina pedig kétszer is (16:27). A mérkőzés utolsó öt percében Wágner Virág háromszor talált a vendégek kapujába, mellyel 21:37-es eredménnyel zárult a mérkőzés.
 
 
NB I junior alapszakasz 3. forduló
Időpont: 
2016. október 26. 18:00

21

(9)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 4/3

Vezetőedző

ÉRD
2
1 (1)
4
6
4
4 (2)
NEKA
1
5 (1)
2
3
2
6
3
6
2
1
2
4

37

(18)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 1/1

Vezetőedző
HAJDU János

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Köllő József, Csorba Tamás

Támogatóink

Médiapartnereink