Hatalmas bravúr U22-es csapatunktól

Az NBII-es bajnokság 13. fordulójában az Érd a félidőben még négy gólos hátrányban volt az éllovas Szigetszentmiklós ellen, azonban óriási bravúrt végrehajtva sikerült megfordítania a mérkőzést és végül 31-30-as győzelmet aratott. További utánpótlás eredmények a cikkben.

A Szigetszentmiklós egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, de így is a tabella tetején, abszolút esélyesként várhatta az érdi találkozót. A vendégek mindössze egy vereséget szenvedtek el eddig a szezonban, és ősszel hazai pályán magabiztosan nyertek csapatunk ellen. Apróbb pontatlanságok jellemezték a találkozó elejét, az első 10 percben összesen 5 gól esett. A vezetést így is sikerült megszereznie az Érdnek, de gyorsan fordított a Szigetszentmiklós (2-3). Innen még többször sikerült egyenlítenünk, a 23. percben 8-8- volt az állás, aztán robbantott a vendég együttes. Egy 6-0-s futással elhúzott, és hiába faragtunk a hátrányból, a szünetre így is 10-14-es állásnál mehettek a csapatok.

A fordulás után tovább tudta növelni előnyét a Szigetszentmiklós. A 39. percben ismét 6 volt közte. A hajrához érve továbbra is tartotta 4-5 gólos előnyét ellenfelünk, de Csáki Lilláék nem adták fel, és 7 perccel a vége előtt, már csak 1 volt közte(26-27). Szűk 3 perc múlva sikerült az egyenlítés, a vezetést azonban még nem sikerült átvenni. Minderre az utolsó percig kellett várni, Hajdú Gyöngyvér lőtt gólt, Pintér Polina pedig hárította a vendégek utolsó próbálkozását, így 31-30-ra meglepetésre az Érd legyőzte a listavezetőt és feljött a 6. helyre a tabellán.

 

NBII felnőtt:
ÉRD U22 - Szigetszentmiklós NKSE  31-30 (10-14)

További eredmények:

Ifjúsági III. osztály:
ÉRD - Dunaújvárosi AC 40-13 (16-7)

Leány Serdülő III. osztály:
ÉRD - Dunaújvárosi AC 34-35 (17-19)

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink