Hatgólos ifjúsági győzelem a Fehérvár ellen

Csütörtökön az ifjúsági I. osztályú bajnokság 18. fordulójában az Alba Fehérvár KC csapatát fogadtuk az ÉRD Arénában. A félidőben még kétgólos hátrányban voltak utánpótlás lányaink, de egy remek második félidő után 27:21-es győzelemmel zárult a találkozó.

Moncz Nikolett góljával indult a mérkőzés, majd két vendég találat után Márczy Tekla és Krenner Fanni vette be a fehérvári kaput (3:2). Márczy Tekla büntetőből volt eredményes, majd ismét Moncz Nikolett szerzett gólt a félidő felénél (6:6). Gyors találatokkal fordított a vendég alakulat, de lányaink közül Domokos Dalma és Márczy Tekla révén zárkóztunk feljebb (9:11). A 25. percben Nagy Nikolett is megszerezte első gólját, majd Krenner Fanni és Márczy Tekla is eredményes volt. Az első játékrész Ágoston Nóra találatával ért véget, így 13:15-ös félidei eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Zsinórban három sikeres akcióval kezdte csapatunk a második félidőt: Márczy Tekla és Domokos Dalma találtak be, így sikerült felzárkóznunk ellenfelünkhöz (16:16). A 47. percben Doszpoth Zsuzsanna büntetőt hárított, majd Ágoston Nóra, Márczy Tekla és Domokos Dalma révén átvettük a vezetést, melyet a találkozó hátralévő idejében már nem engedtünk ki a kezünkből. Zsinórban öt lőtt góllal szilárdította meg a két csapat közti különbséget ifjúsági együttesünk, Krenner Fanni és Domokos Dalma egy-egy, Ágoston Nóra pedig három találattal járult hozzá az eredményhez (25:20). A mérkőzés utolsó percében még kétszer tudtunk a vendég kapuba lőni Domokos Dalma és Ágoston Nóra révén, így hatgólos győzelemmel, és két bajnoki ponttal zártuk a találkozót.

Edzői szemmel: Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, hiszen a tavaszi szezonban értékes pontokat veszítettünk, mely megnehezíti kitűzött célunk elérését. Az első félidőben még akadozott a játékunk, így lehetőséget adtunk a Fehérvárnak a vezetésre. A szünet után szerencsére fordítani tudtunk, és egyre jobban elléptünk az ellenfelünktől. Köszönhető volt ez az összeállt védekezésnek, beleértve a javuló kapusteljesítményt is, valamint a pontosabb támadás befejezéseknek. A lányok mindvégig küzdöttek, és megérdemelten nyertek, büszke vagyok rájuk! – Oláhné Balog Tünde

Gratulálunk az eredményhez, hajrá ÉRD!

 

Női Ifjúsági I. osztály - Nyugat 18. forduló
Időpont: 
2018. április 5. 17:00

27

(13)

Kiállítás: 10 perc

7 méteres 1/1

Vezetőedző

ÉRD
4
7
7 (1)
6
2
1
Alba Fehérvár KC
5 (1)
3
2
2
5
3
1

21

(15)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 2/1

Vezetőedző
GALAMBOS Attila

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Holman Nóra, Kovács Ágnes

Támogatóink

Médiapartnereink