Ifjúsági győzelem a Veszprém Arénában

A szerdai Győr elleni hazai mérkőzést követően nem volt sok ideje a pihenésre ifjúsági első osztályban szereplő lányainknak, hiszen csütörtökön a Bajnok DSE Nemesvámos csapata ellen léptek pályára a Veszprém Arénában.

Jól kezdték lányaink a mérkőzést, a harmadik percben Illés Virág, Reizinger Sára és Márczy Tekla találataival 1:3 volt az állás. Azonban újabb három minutum elteltével felzárkózott ellenfelünk, és a félidő hátralévő részében már fej-fej mellett haladtak a csapatok. Domokos Dalma is csatlakozott a góllövőkhöz, illetve Illés Virág és Reizinger Sára újabb találatokkal növelte góljaink számát. Márczy Tekla hétméteresből és akcióból is eredményes volt, azonban kétgólos előnyt nem tudtunk kialakítani. Az első félidő utolsó perceiben Czirják Orsolya kétszer is az ellenfél kapujába talált, így 20:21-es félidei eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első harmadában folytatódott az első félidei fej-fej melletti küzdelem. A 45. percre négygólos vezetést szereztünk, öt egymást követő találatot jegyeztek fiataljaink: Domokos Dalma és Illés Virág egyszer, Reizinger Sára kétszer talált be, Márczy Tekla pedig büntetőt értékesített (26:30). És a folytatásban az érdi lányok már nem engedték közel magukhoz a Bajnok DSE Nemesvámos csapatát, és fokozatosan növelték előnyüket. Czirják Orsolya, Illés Virág és Domokos Dalma akciógólokkal segítették a csapatot, Reizinger Sára és Márczy Tekla pedig büntetőből és felállt fal ellen is eredményesek voltak. A mérkőzés utolsó találatát Reizinger Sára szerezte, így a 33:41-es végeredménynek és a két pontnak lányaink örülhettek.

Edzői szemmel: „ A tegnapi fáradtság nem látszott a csapaton, jókedvűen érkeztünk Veszprémbe. Plusz motiváció volt, hogy láttuk a "nagy csapatot", és mi is az Arénában játszhattunk! Jó kezdés után, egy rossz csere miatt kettős emberhátrányba kerültünk, ezáltal lendületet szerzett az ellenfél, és szoros eredmény alakult ki az első félidőben. A 2. játékrészben ismét több kiállításunk is volt, ami megnehezítette játékunkat, hiszen egy rövid időre még a vezetést is átvette Nemesvámos. Ami pozitív a szerdai mérkőzéssel ellentétben, hogy sikerült újra talpra állnunk, még emberhátrányból is lőttünk gólokat. Gratulálok a csapatnak!” – Oláhné Balog Tünde

 

Női Ifjúsági I. osztály - Nyugat 5. forduló
Időpont: 
2017. október 12. 16:00

33

(20)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 8/8

Vezetőedző
BENKE Péter

Bajnok DSE Nemesvámos
14 (8)
3
2
2
6
1
2
2
1
ÉRD
4
13 (1)
6
12 (4)
6

41

(21)

Kiállítás: 14 perc

7 méteres 5/5

Vezetőedző

Helyszín: 
Veszprém Aréna
Játékvezetők: Antal Ákos, Antalné Renner Irén

Támogatóink

Médiapartnereink