Ifjúsági I. osztályú csapatunk is megkezdte a szezont

Szeptember 9-én ifjúsági I. osztályban szereplő csapatunk is megkezdte a 2017/2018-as bajnoki szezont a Mosonmagyaróvári KC SE együttese ellen.

Lányaink hazai pályán fogadták a Mosonmagyaróvári KC SE korosztályos csapatát a női ifjúsági I. osztály Nyugati csoportjának 1. fordulójában. A mérkőzés érdi gólokkal kezdődött, Márczy Tekla, Domokos Dalma és Reizinger Sára egyszer, míg Illés Virág kétszer is eredményes volt, így a 6. percben 5:2 volt az előnyünk. Ellenfelünk az első negyedóra végén egyenlített, majd a játékrész végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Fiatal irányítónk, Krenner Fanni tíz percen belül háromszor is betalált, mégis a 27. percre kétgólos előnyt tudott kialakítani ellenfelünk. Az első játékrész utolsó találatát csapatunk jobbszélsője, Domokos Dalma lőtte, beállítva a félidei 13:14-es eredményt. A fordulás után folytatódott a fej-fej melletti küzdelem, egy-két gólnál többre egyik csapat sem tudott jobban ellépni. Majd az utolsó tíz minutumra fordulva a Mosonmagyaróvári KC SE négygólos előnyre tett szert. A mieink Márczy Tekla és Domokos Dalma találataival próbálták lefaragni a hátrányt, és az 57. percben balszélsőnk, Apáti Zsófia két remek góljával egyre csökkentette a csapatok közötti különbséget. Márczy Tekla büntetőből nem hibázott, így a mérkőzés utolsó percében döntetlen volt az állás. A 28:29-es végeredményt végül a mosonmagyaróváriak találata állította be. Együttesünkből hét játékos is betalált a mérkőzésen.

Edzői szemmel: „Az első bajnoki mérkőzéstől többet vártam. Nagyon sok hibával, indiszponáltan kézilabdáztunk. A jó kezdés után (5:2) saját hibáinkból hagytuk, hogy az ellenfél irányítsa a játékot, és onnantól kezdve végig futottunk az eredmény után. A végjátékban lehetőségünk volt a pontmentésre, de sajnos nem sikerült. Ennyi technikai hibával és kihasználatlan helyzettel nem lehet meccset nyerni! Tanulni kell ezekből, és megyünk tovább! Az egyetlen pozitív, kiemelendő teljesítmény, hogy nem hibáztunk a büntetővonalról.” – Oláhné Balog Tünde

Ifjúsági I. osztályú csapatunk legközelebb 2017. szeptember 17.-én 16:00-kor, a Győri Audi ETO KC II. együttese ellen lép pályára a győri Audi Arénában. Hajrá lányok, hajrá ÉRD!

 

Női Ifjúsági I. osztály - Nyugat 1. forduló
Időpont: 
2017. szeptember 9. 15:30

28

(13)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 5/5

Vezetőedző

ÉRD
4
2
7 (1)
3
7 (4)
3
Motherson-Mosonmagyaróvár
3
11 (7)
4
1
3
2
4
1

29

(14)

Kiállítás: 10 perc

7 méteres 7/7

Vezetőedző
WOLF Alexandra

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Barna Viktor, Kovács Bence

Támogatóink

Médiapartnereink