Izgalmas mérkőzést játszottak juniorjaink

A bajnokság 10. fordulójában a Győri Audi ETO KC látogatott az ÉRD Arénába. Az első félidőben összeszedett hátrányunkat nem tudtuk ledolgozni a második játékrészben.
 
A tabella 3. helyén álló győriek ellen nem várt könnyű mérkőzés junior csapatunkra. A találkozó elején támadásban sok labdát adtunk el, amiből a vendégek indulhattak és lerohanásgólokkal háromgólos előnyre tettek szert (3:6). Támadásban szép akciók végén voltunk eredményesek, de védekezésben a győri átlövőket nem tudtuk megállítani (7:11). A félidő hajrájában jobban koncentráltak a vendégek, így 10:17-es állásnál vonultak szünetre a csapatok. A második játékrész első találatát ugyan a vendégek szerezték, de ezt követően az 55. percig csak háromszor voltak eredményesek. Javuló védekezésünknek köszönhetően labdákat szereztünk, és rendezetlen védelem ellen szereztünk gólokat (18:21). Közelebb nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz, és a hajrában a győriek növelni tudták előnyüket, így visszaállt a hatgólos különbség a mérkőzés végére (20:26).
 
 
 
 
Végig vezettünk a mérkőzésen, nagyot küzdöttek a lányok, mégis pont nélkül maradtunk.
 
 
Jól kezdett az ÉRD, könnyen megbontottuk a dunaújvárosi nyitott védelmet, látványos bejátszásokkal, és betörésekkel elhúztunk az ellenféltől (6:2).  Hullámzó volt ugyanakkor az első félidő, 8:7-re felzárkózott az újváros. Újra feljavult a védekezésünk, amiből gyors indulás gólokat tudtunk szerezni, így a 16. percben 5 góllal is vezettünk (12:7). A félidő végén több lehetőségünk is volt megtartani az előnyt, de a vendégek két góllal tudtak fordulni. 
Öt perc alatt el is tűnt az érdi előny, 17:17-nél már egyenlő volt az állás. A vezetést viszont egyszer sem vette át az ellenfél, 21:18-ra sikerült újra ellépni. Jobb és kevésbé jó időszakok váltották egymást a második félidőben is, az utolsó negyedórát háromgólos vezetéssel kezdhettük. A szívós újvárosiak azonban nem adták fel, az 52. percben ismét egyenlítettek. Előbb visszavettük a vezetést, majd öt percig nem esett gól, az 58. percben viszont 24:24-nél ismét döntetlen volt.  A mérkőzésen először, másfél perccel a vége előtt vette át a vezetést a Dunaújváros, ezt még sikerült egalizálni az utolsó perc kezdetén büntetőből, de az utolsó pillanatokban szerzett góllal mindkét bajnoki pontot elvitte a vendégcsapat.
 

Támogatóink

Médiapartnereink