Látogatás a Kőrösi Csoma Sándor Ált. Iskolában

Kabalafiguránk Dragi a Suli Utánpótlás Kézilabda Program tagiskolái közül ezúttal a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában járt, ahol Maitz Ferenc iskolaigazgató beszélt az iskola és a sport kapcsolatáról.
 
Dragi a gyerekek legnagyobb örömére a SKUP-ban szereplő mind a tizenhárom iskolát felkeresi, a héten a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában látogatta meg az ott tanulókat. Érd legnagyobb iskolájába 985 diák jár, így kabalafiguránk sok pacsit és ölelést kapott és adott, mosolyt csalva a gyerekek arcára. Az iskola aulája megtelt a szünet idejére, mindenki szeretett volna testközelből találkozni Dragival, és a csengő elhangzását követően is alig akartak elmenni a következő órára.
  
Amint elkezdődtek az órák, elcsendesült az iskola és Maitz Ferenc iskolaigazgató mesélte el, hogy az intézménybe járó közel ezer gyerek közül több, mint 300 sportol versenyszerűen. A kézilabda mellett az úszás,  az atlétika, a labdarúgás, a röplabda, a kosárlabda és a cselgáncs is népszerű a kisiskolások körében. A SKUP hatására egyre több alsó tagozatos gyerek kezd el ismerkedni a kézilabdázás szépségeivel, akiknek Oláhné Balog Tünde, a program vezetője mutatja meg a sportág csínját-bínját. Firnicz József Tanár Úrnak köszönhetően a fiúk szivacskézilabdáznak, illetve a Kölyök Kőrösi Egyesület keretein belül is nagyon közkedvelt a kézilabda. Az Igazgató Úrnak pozitívak a benyomásai a klubbal kötött együttműködéssel kapcsolatban, hiszen az Oláhné Balog Tünde által vezetett SKUP által egyre több gyerek szereti meg a kézilabdát, akik évről-évre fejlődnek. A sportág iránti odaadást mi sem bizonyítja jobban, hogy az iskolába járó gyerekek rendszeresen az ÉRD Arénában tekintik meg az NB I-es felnőtt csapat mérkőzéseit, akárcsak Maitz Ferenc Igazgató Úr, és a tanári kar többsége is.
 

Támogatóink

Médiapartnereink