Kemény meccset nyert az ÉRD

Alaposan megküzdött a Dunaújvárosi KKA-val a női kézilabda NB I második fordulójában az ÉRD. A számos fordulatot hozó összecsapáson az ÉRD jobb hajrájának köszönhetően hozta el a két pontot.

Nem indult jól az ÉRD dunaújvárosi vendégjátéka, hiszen a hazaiak kezdés utáni támadásából Janurik Kingát lőtték fejbe, de az érdi csapatkapitány egy kis pihenő után folytatni tudta a mérkőzést. Sőt, remek védésekkel jelentkezett. Ugyan Szalai Babett révén a meccs első gólját a Kohász szerezte, ezt követően azonban az első tíz perc számos fordulatot hozott, 5–4-es érdi vezetés után egy 6–1-es szériával fordított a vendéglátó, Szabó Edina pedig 10–6-nál időt kért.

Ez sem segített, az első bő tíz percben több lövést rontó Tóth Gabriellát nem tudta megfelelően pótolni a vendég együttes, míg védekezésben Szalai Babett betörései rendre gondot jelentettek.

A következő percekben ugyan Jovana Kovacsevics és Alexandra Nascimento is betalált, azonban az ÉRD jelentősen nem tudott faragni hátrányából, hiszen a DKKA kapujában Csapó Kyra ihletett formában védett. A félidő utolsó perceiben magára talált az ÉRD: két Kisfaludy Anett-gól után Alexandra Nascimento lerohanásból volt eredményes, de a szünetre nem sikerült egyenlíteni (13–12).

A fordulás után Szalai Babették lendületüket megtartva megléptek néhány góllal, de ez nem tartott sokáig. Az ÉRD is elkapta a fonalat, olyannyira, hogy a negyvenedik percben egyenlített (17–17), nem sokkal később, a játékrész derekán Tóth Gabriella találatával már a vendégeknél volt az előny (18–19).

A Kohász azonban nem hagyta magát, ugyan immár az ÉRD diktálta a tempót, a hazaiak pedig futottak az eredmény után, de hiába egyenlítettek szinte folyamatosan, a végén az érdieknek jött ki jobban a lépést, akik 26–25-re győztek.

– Azt kaptuk az első perctől kezdve, amire számítottunk. Az utolsó meccsek között van a mostani, amit a Dunaújváros saját csarnokában játszik és egyébként is egy jól felkészített és hajtós csapatról van szó. Majdnem pánik lett az első félidőben, mert nagyon gyorsan ellépett hat góllal az ellenfél, de ezt  nem sikerült megőrizniük a félidőig, mert egy nagy rohamot mutatott be az ÉRD. A második félidőben többször sikerült a magunk javára elbillenteni ezt a mérkőzést. A Dunaújvárosi lányokat viszont ma semmi nem tudta meggyőzni arról, hogy itt veszthetnek és az utolsó pillanatig úgy küzdöttek, mint az oroszlán - de az érdiek is. Ebből aztán izgalmas, nagy csata lett. A kilátogató szurkolók egy remek mérkőzést láttak – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Nehéz egy egygólos vereségnél értékelni, mert sok mindent tudna az ember mondani, de úgy éreztem, hogy küzdöttünk, hajtottunk. Nagyon jó első félidőt produkáltunk – még számomra is meglepően jót. Talán túl korán volt az a hatgólos vezetés, ugyanakkor ott még volt lehetőségünk gólszerzésre. Nagyon gyatrán használtuk ki az emberelőnyös szituációkat mind az első, mind a második félidőben. Aztán az ÉRD megmutatta, hogy annál sokkal jobb csapat, minthogy elengedjen bennünket és feladja a mérkőzést. Sajnos olyan szituációkban hibáztunk ziccereket és hoztunk rossz döntéseket, amikben nem szabadott volna, de a lányok felvállalták ezeket a ziccereket, átadásokat, így nem akarom egyiküket sem bántani. Akartak, küzdöttek, de sajnos egy góllal kikaptunk – mondta György László, a DKKA vezetőedzője.

– Ez a mérkőzés olyan volt, mint amit egész héten vártunk: nagyon nehéz és küzdelmes. Amikor elment a Dunaújváros akkor is ott voltunk fejben és talán az előző mérkőzésből tudtunk tanulni, ez a mi javunkra billent. Hatalmas szívvel küzdöttünk, nem engedtük el a Dunaújvárost, amiért nagyon büszke vagyok a csapatra. Sok hibánk volt, amiket ki kell küszöbölni, mert az ilyen mérkőzéseket nagyon nehéz megnyerni, ezért azon dolgozunk minden egyes nap, hogy ezeket kijavítsuk és napról napra okosabbak leszünk. Örülünk ennek a két pontnak, mert nagyon nehéz volt megszerezni – fogalmazott Janurik Kinga, az ÉRD csapatkapitánya.

– Az ÉRD egy rendkívül jó csapat és ezt be is bizonyította. A tegnapi kisebb sérülésem egyáltalán nem foglalkoztat, egy igazi sportember félre tudja ezt tenni. Rettentően csalódott vagyok. Ilyen meccsre számítottam, de hittem benne, hogy akár egy pontot szerzünk. Haragszom magamra, mert a végén a döntéshelyzet nálam volt és belőhettem volna. Sajnos most így alakult. Azon leszek, hogy ha lesz ilyen helyzet, akkor pozitívan jöjjünk ki belőle – értékelt Szalai Babett, a DKKA irányítója.

Az ÉRD a bajnokság harmadik körében, szeptember 14-én, 18 órától az MTK Budapestet fogadja az ÉRD Arénában.

K&H női kézilabda liga, 2. forduló
Dunaújvárosi KKA–ÉRD 25–26 (13–12)
Dunaújváros, 800 néző. V: Paska, Vastag
DKKA: CSAPÓ KYRA – Grosch 1, Ferenczy 2, SZALAI B. 7, Sirián 1, Triscsuk 3, Kazai
Csere: Stojak (kapus), Nick, Szekerczés 7 (5), Molnár B. 3, Cavlovic, Bouti, Mihály 1, Jovovity
Edző: György László
ÉRD: JANURIK – Nascimento 4 (3), Kiss N. 1, Tóth G. 3, Szabó L. 2 (1), Kovacsevics 1, Bízik R. 2
Csere: Foggea (kapus), Lavko 1, Jerábková 3, KISFALUDY 3, Termány, SCHATZL NATALIE 6
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–2. 10. p.: 4–5. 14. p.: 8–5. 20. p.: 12–6. 28. p.: 12–11. 35. p.: 16–13. 40. p.: 17–17. 45. p.: 18–19. 55. p.: 23–23.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink