Nagy rangadón remek játékkal nyert az ÉRD

Nehezen indult be, de az első félidő végén átvette az irányítást és megérdemelt győzelmet aratott a Siófok KC elleni hazai mérkőzésén az ÉRD. A K&H női kézilabda liga kilencedik fordulójában rendezett mérkőzésen Szabó Edina csapata 27–21-re győzött.

Noha akár a bajnokság végkimenetelét is befolyásolhatja, sem az ÉRD, sem a Siófok nem ijedt meg a másiktól, hiszen már a bemelegítésnél mindkét fél jól érezte magát, az érdieknél sok mosolygós, vidám arcot, a siófokiaknál Camille Aoustin freestyle focistákat meghazudtoló zsonglőrbemutatóját láthatta, aki közel egy órával a mérkőzés kezdete előtt érkezett az ÉRD Arénába. A Balaton-partiak keretbe ugyan bekerült, ám már a bemelegítést sem kezdte el az együttes spanyol klasszisa, Nerea Pena.

A mérkőzés kezdetére azonban maximális koncentrációba és a szurkolóknak köszönhetően egészen elképesztő extázisba kerültek a felek. A siófokiaktól Andrea Kobetic vezető góljára Alexandra Nascimento a szélről válaszolt, majd egy kihagyott helyzet után Janurik Kinga indítását Bízik Réka váltotta a gólra – ahogy azt sejteni lehetett, a lerohanásokra épített az ÉRD.

Mégis, az első percekben a Siófok tűnt élesebbnek, hiszen Szikora Melinda három védéssel jelentkezett, amelyek mellé az érdiek technikai hibái is csatlakoztak. A nyolcadik percben nem akármilyen gólt láthattak a nézők, a Siófok horvátja, Katarina Jezic a kapunak háttal, beállóból volt eredményes (3–5). Az ezt követő érdi támadás után Tóth Gabriella maradt lent, s sírva, bal térdét fájlalva hagyta el a játékteret a kiváló formában lévő irányító.

A hazaiak ezt követően sem találták támadásaik ritmusát, Szabó Edina pedig a tizenkettedik percben, 6–3-as hátránynál időt kért, hogy megtörje csapata hétperces gólcsendjét. S a kitérő után a visszatérő Tóth passza után Bízik Réka révén ez össze is jött. Az érdi időkérés pedig egy kissé a vendégek lendületét is megtörte, Jelena Lavko a tizenkilencedik percben egyenlített is (7–7), de ezután Tóth Gabriella és Bízik Réka is ziccert hibázott, míg Andrea Kobetic klasszisát megvillantva, emberhátrányból, passzívnál talált be (7–8).

A félidő végi rohanásból és igazi tempókézilabdából az ÉRD jött ki jobban, miután Janurik Kinga védéseiből rendezetlen védelemmel szemben vezethettek támadást a hazaiak, akik zsinórban hétszer is betaláltak, így a szünetre is ötgólos előnnyel vonultak (14–9).

A fordulás után megmaradt az ÉRD lendülete, ugyan Gnonsiane Niombla révén feljött négyre is az SKC, ám az ÉRD ennél közelebb nem engedte riválisát, mindig volt valaki, aki vagy támadásban vagy védekezésben villant meg, így néhány perc alatt hat is lett közte. A 40. perc után megtörni látszott a Balaton-parti csapat, hiszen hiába jött fel ismét négyre, ezután Marketá Jerábková, Kisfaludy Anett és Alexandra Nascimento is eredményes volt, a nagy küzdés után, a 47. percben pedig már héttel ment az ÉRD (21–14). Sőt, az utolsó hét perc kezdetén negyedik hétméteresét is elhibázta az SKC (ebből hármat Julie Foggea védett!).

A végjátékban is tartotta állásait az ÉRD, Janurik Kinga és a hazai védekezés remekül működött, teljesen elbizonytalanítva a vendégeket, akik hiába próbálkoztak, nem tudtak közelebb kerülni – pláne, amikor az ÉRD olyan gólokat szerzett, mint a fiatal szélső, Schatzl Natalie, aki a rutinos játékosokat megszégyenítő módon ejtett a siófoki kapuba (25–19).

Az utolsó percek nem hoztak izgalmakat, az ÉRD remek csapatteljesítményével 27–21-re győzte le a Siófokot.

– Fegyelmezetten és pontosan kézilabdáztak a lányok. Nagyon szép sikert értek el, látványos kézilabdával, remek hangulatban – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Nem tudtuk a legjobbunkat nyújtani, sok problémánk volt, sok lövést hibáztunk, de még egyszer látnom kell a mérkőzést, hogy okosabb választ adjak, mert többször lábon lőttük magunkat azzal, hogy hétmétereseket és ziccereket hibáztunk – fogalmazott a Siófok mestere, Tor Odvar Moen.

– Egész héten minden erőnkkel azon voltunk, hogy itthon maradjon ez a két pont, mert mindenkinek minden pont nagyon fontos, főleg az ilyen rangadóknál. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert amikor kellett, akkor nagyon fegyelmezetten játszottunk és csapatként működtünk, ami a mi részünkre döntött, mert csak így lehet nyerni egy ilyen rangadót – mondta az ÉRD csapatkapitánya, Janurik Kinga.

– Nagyon kemény meccs volt, most ki kell elmeznünk ezt és minél hamarabb el kell felejtenünk a vereséget, mert ebben a hónapban nagyon sok nehéz mérkőzésünk lesz még – nyilatkozta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Joanna Drabik, a vendégek beállója.

Szabó Edina együttese legközelebb október 9-én, szerdán lép pályára, amikor a DVSC-t fogadja az ÉRD Arénában 18:00 órától.

K&H női kézilabda liga, 9. forduló
ÉRD–SIÓFOK KC 27–21 (14–9)
Érd, 1800 néző. V: Bócz, Wiedemann
ÉRD:  JANURIK – NASCIMENTO 7 (2), Kiss N. 1, TÓTH G. 4, Szabó L. 2 (1), JERÁBKOVÁ 5, Bízik R. 3
Csere: Foggea (kapus), Kisfaludy 1, Lavko 3, Kovacsevics, Schatzl Natalie 1, Termány 
Edző: Szabó Edina
SIÓFOK: SZIKORA – Böhme 2, Tomori 4, NIOMBLA 5 (1), Jezic 3, Kobetic 3, Aoustin 2
Csere: Solberg (kapus), Such, Hársfalvi 1, Drabik 1, Janjusevics 1
Edző: Tor Odvar Moen
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–1. 12. p.: 3–6. 19. p.: 7–7. 23. p.: 7–9. 28. p.: 13–9. 34. p.: 16–10. 40. p.: 18–14. 47. p.: 21–14. 55. p.: 23–18.
Kiállítások: 6, ill.  6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/2

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Egy csapat egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink