Vereség a Dunaújváros otthonában

NB I-es junior csapatunk a bajnokság 20. fordulójában 26:19-es vereséget szenvedett a tabella harmadik helyén álló Dunaújvárosi Kohász KA együttesétől.
 
NB I-es junior csapatunk Dunaújvárosban a bajnokság hétközi fordulójában lépett pályára csütörtökön. A mérkőzés 4. percében Lízer Melinda szerezte meg együttesünk első találatát a balszélről, azonban ezt megelőzően ellenfelünk már kétszer is eredményes volt. Vajda Luca két találatával sikerült kétszer is egy találatra felzárkóznunk, az egyenlítés viszont nem sikerült lányainknak. 4:3-as állást követően ellenfelünk zsinórban hat találatot szerzett, míg csapatunk tizenegy percig nem talált a dunaújvárosi kapuba. Gólcsendünket Bíró Eszter betörés utáni gólja törte meg, de közelebb nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz (10:4). A játékrész hajrájában Zsigmund Emese ugyan büntetőt hárított, de a hazaiak így is növelni tudták előnyüket a félidő végére (14:6). A fordulás után három hazai találatot követően Plesztovits Alexa a büntetővonalról szerezte első találatunkat a játékrészben (17:7). A játékrész közepén ellenfelünk egy akciógólt szerzett, míg lányaink lerohanás végén és felállt fal ellen is eredményesek voltak, 20:14-re alakítva az állást. Vajda Luca két ízben is átlövésből volt eredményes, míg Plesztovits Alexa két büntetőt értékesített higgadtan. A végjátékban nem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz, hiába váltotta gólra Plesztovits Alexa Bíró Eszter és Vajda Luca bejátszását is, illetve talált Reizinger Sára és Lízer Dorottya kijátszott figura végén a kapuba, így hétgólos vereséget szenvedtünk a 26:19-re végződő mérkőzésen.
NB I/B-s junior csapatunk a félidők elején eredményesen játszott, azonban így sem tudott pontot szerezni a Vasas ellen.
 
Az NB I/B-s junior bajnokság pillanatnyi második helyezettje ellen jól kezdték lányaink a mérkőzést, hiszen Kolev Réka már az első támadásból a kapuba talált, majd egy vendég találatot követően Lozsi Erna a jobbszélről, míg Németh Patrícia átlövésből volt eredményes. Pesztovits Alexa értékesített hétméteresével 4:1-re vezetett csapatunk, de 5:5-nél egyenlített a Vasas. Kolev Réka újabb találatával még vezetést szereztünk, átlövőnk gólját azonban négy vendég találat követett. Reizinger Sára és Lízer Melinda góljaival csökentettük hátrányukat, de zsinórban öt fővárosi találattal 8:15-re alakult az állás. A 10:16-os eredménnyel záruló első félidőt Plesztovits Alexa hétméteresgólja zárta, majd a második játékrész elején beállónk újabb három büntetőt váltott gólra, miközben hét percig a vendégcsapat nem tudta bevenni kapunkat, melynek köszönhetően négy találatra felzárkóztunk (17:13). Ezt követően azonban lányaink maradtak gólképtelenek nyolc percig, és ennek következtében a Vasas kilenc találatra növelte előnyét. A hajrában Ráti Petra és Kerekes Vanda is kétszer-kétszer tudta bevenni ellenfelünk kapuját, így a lefújásra 24:30-ra sikerült zárkóznunk, azonban a pontszerzés ezúttal nem sikerült.
  
 
 
 
 
Klubunk nagy örömmel vett részt a NOE 'Angyali Csomagküldő Szolgálat' programjában, melyben tíz családnak varázsolhatjuk szebbé egy ajándékcsomaggal a karácsonyát.
 
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az Elektro Optika Kft.-nek, a Pánczél Bt.-nek, és a Zimax Kft.-nek a felajánlott segítséget.
 
Boldog, békés karácsonyt kívánunk mindenkinek!
 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink