276 ezer forintot gyűjtöttek a civil liciten a Szikrának

Újabb segítséget nyújtottak a civilek, ugyanis júliusban a Szikra Tehetséggondozó javára gyűjtöttek a Facebookon, akik azt a célt tűzték ki, hogy augusztusban 40 autista gyermeket tudjanak táboroztatni. A terv 250 ezer forint volt, amit végül sikerült 26 ezer forinttal megfejelni.
 

Az Érdi civil licit júliusban a Szikra Tehetséggondozó Egyesületet támogatta. A Szikra azért kért segítséget, hogy negyven érdi autizmussal élő kisgyereknek kéthetes  fejlesztő tábort indíthasson augusztusban, hiszen a járvány ideje alatt a gyermekek nem kaptak specifikus fejlesztést, oktatást.

A helyszínt a Szepes Gyula Művelődési Központ biztosítja, az egyesület azonban nem tudta kifizetni az autista gyermekek fejlesztéséhez, ellátásához szükséges gyógypedagógusokat, asszisztenseket. Az elmúlt hetekben is érkeztek felajánlások, Bősz Anett országgyűlési képviselő 100 ezer forinttal négy gyermek táboroztatását támogatta, míg a Szövetség Érdért frakció tagjai 230 ezer forintot adományoztak, mellyel tíz gyermek táborozása vált megoldottá.

A Szikra július 21-én közölte, hogy sikerült elérni a kitűzött célt, megoldottá vált a szakemberek, programok és eszközök anyagi fedezete. A licitet azonban folytatták a hónap végig és sikerült 276 ezer forintot összegyűjteni számukra, amikkel a tábor körülményeit teszik még élhetőbb.

Virlics Emese, a csoport egyik adminja elmondta, júliusban főleg a kézműves termékekre volt nagy kereslet, de az utolsó nagy hajrában az Érd női kézilabdacsapata is felajánlott egy dedikált mezt a célra, ami 63.000 forintért kelt el. 

A civil licit most nyári szünetre megy, de ősszel újabb szervezeteket szeretnének támogatni. Az Érdi civil licit május óta közel 2 millió forinttal támogatta az Érdi Mentőalapítványt, a TündérPakkot, a Sirius Alapítványt és a Szikra Tehetséggondozó Egyesületet. 

Forrás: erdmost.hu Ba-Nyilas Hajnalka

Támogatóink

Médiapartnereink