Alaposan megküzdött a két pontért az ÉRD

Hullámzó első félidőt produkáltak a csapatok, hiszen ugyan a meccs első gólját Simona Szarková révén a hazaiak szerezték meg, de ezt követően az ÉRD fordítani tudott. Az első tíz perc vége azonban a Mosonmagyaróvárnak sikerült jobban, sőt, ezt követően is remekeltek Bognár Róbert lányai, akik 9–6-ra is vezettek, de a játékrész végét nagyon megnyomta az ÉRD, s Coralie Lassource góljával, na meg honfitársa, Julie Foggea hétméteres-védésével egyre csökkentette hátrányát Szabó Edina alakulata (13–12).

A fordulás után közel öt percet kellett várni az első gólra, Kiss Nikolett találatára Krpež-Šlezák Katarina is szórt egyet, ezzel fordítottak az érdiek.

A második játékrész rendkívül kevés gólt, viszont annál több hibát hozott, így a félidő derekáig mindössze öt találat született, s 15–15-ös döntetlennel érkeztek a mérkőzés utolsó tizenöt percére a csapatok. Ezután viszont Krpež-Šlezák Katarina előbb Janurik Kinga indítása, majd a hazaiak labdavesztése után lőtt lerohanásgólt (15–17).

De hiába került lépéselőnybe az ÉRD, a végjáték előtt elrontotta támadásait, amelyet kihasználtak Kopecz Barbaráék, s visszajöttek egy gólra (20–21). Bízik Réka kiállítása miatt az emberhátrányban játszó hazaiak azonban nem tudták kivédekezni az érdi támadásokat, Krpež és Jovana Kovačević eldöntötte a két pont sorsát az 58. percben (20–23). Az utolsó pillanatokban ugyan kozmetikázott a házigazda, de az ÉRD végül 23–22-re nyert.

– Tudtuk, hogy nem nézünk könnyű meccs elé. A nemzetközi hét után szinte semmilyen lehetőségünk nem volt arra, hogy készüljünk erre a meccsre. Volt három hiányzónk a magyar válogatottban, akik nem tudtak egész héten edzeni, rajtuk látszott is, hogy nehézségekkel küzdenek. Remélem, a héten javul az állapotuk. Nagyon nehéz stílusú kézilabdával tudott győzni a csapat. A Mosonmagyaróvár stratégiája, taktikája nagyon nehézzé tette az egész mérkőzés kezelését, hiszen annyira hosszan készítették elő az akcióikat… És minden egyes labdánál próbálták megzavarni az indításokat. Persze volt egyfajta belső feszültség a játékosaimban, akik szerettek volna menni. A félidőben sikerült őket megnyugtatni és azt hiszem, hogy ez sokat számított és sokat kerestem a csapatomat, hogy végül kikkel tudjuk megnyerni a mérkőzést – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Nagyon büszke vagyok a csapatra, a válogatott hét minket is megzavart, a három legjobb játékosom volt a legfáradtabb, forgatnom kellett őket. Nem szoktam bírózni, most megteszem, úgy érzem az ÉRD-et egy kicsit jobban tisztelte ez a két játékvezető. Fáradtan mozogtunk, nem szerettem volna ennyire lassítani a játékot, ebben a sebességben tudtunk játszani. Maximálisan elégedett vagyok, egy pontnak jobban örültem volna, de büszke vagyok a csapatra – nyilatkozta Bognár Róbert, az MKC SE mestere.

– Tudtunk, hogy kemény mérkőzés vár ránk, mert a nemzeti csapatoktól visszatérve csak két napunk volt készülni, egy edzés mellett ma tudtunk felkészülni a Mosonmagyaróvárra. Szóval örülünk, hogy megnyertük ezt a nehéz meccset és boldog vagyok, hogy megszereztük a két pontot – fogalmazott Marketá Jeřábková, az ÉRD átlövője.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk, fontos volt, hogy visszaérjünk a Krpezsel, amelyet nagyjából végrehajtottunk – mondta a hazaiak kapusa, Herczeg Lili.

K&H női kézilabda liga, 18. forduló
EU-FIRE MOSONMAGYARÓVÁRI KC SE–ÉRD 22–23 (13–12)
Mosonmagyaróvár, 1200 néző. V: Héjjas, Kránitz
MKC: HERCZEG – Kovacsicz, Gyimesi, SZARKOVÁ 5, Horváth B. 3, Tilinger 2, Hajtai 1
Csere: Kopecz 3, Hudák 1, Bízik R. 3, Bardi, Katona 4, Bízik B.
Edző: Bognár Róbert
ÉRD: Foggea – KRPEŽ-ŠLEZÁK 8 (3), Lavko 2, Tóth G., Szabó L. 2, Kovačević 1, C. LASSOURCE 5
Csere: JANURIK (kapus), Kiss N. 1, JEŘÁBKOVÁ 4, Simon A.
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2. 11. p.: 5–4. 18. p.: 9–6. 25. p.: 11–9. 36. p.: 13–14. 42. p.: 15–14. 49. p.: 15–17. 53. p.: 18–21. 58. p.: 20–23.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/1, il. 4/3

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink