Alulmaradtunk a küzdelemben

Három hét után lépett újra pályára csapatunk, ellenfelünk a DKKA együttese volt. Szoros első félidő után csapatunk hatgólos vereséget szenvedett.
 
A mérkőzés elején Szvetlana Gridnyeva - történetükben nem először - hárította Bulath Anita hétméteresét. Vincze Melinda találataira előbb Pálos-Bognár Barbara egy betörés után, majd Katarina Krpez a szélről szerzett gólt, amivel sikerült egyenlítenünk. Az ezt követő hét percben négy vendég találatra egy Pálos-Bognár Barbara hétméteres gól volt a válasz. Sara Vukcevic előbb védekezésben sáncolta Ferling Bernadett lövését, majd az ellentámadás végén egy bejátszást váltott gólra (4:7). A félidő második felében sikerült megállítanunk a dunaújvárosi támadásokat, a 20. perc után nem kaptunk gólt (4:9). Támadásban azonban rendre hiba csúszott a befejezésekbe, Pálos-Bognár Barbara révén azonban két gólt is szereztünk a félidő hajrájában, így a szünetre háromgólos vendég előnnyel vonultunk.
 
 
A második játékrész elején Katarina Krpez gólja után két gólra csökkent a hátrányunk, egyenlítenünk azonban nem sikerült. Ezt követően 3 perc alatt négy gólt kaptunk, így a 36. percben öt gól volt a hátrányunk (8:13). Schatzl Nadine hibátlanul értékesítette a hétméteresek, Kovács Anna pedig átlövésből volt eredményes, a védekezésünkön azonban rendre rést találtak a vendégek. Csapatunk ezen javítani tudott, így többször is passzív jelzésig támadtak a dunaújvárosiak, de Bulath Anita révén kétszer is sikerült a kapunkba találni. A támadásokat sikerült helyzetig kijátszanunk, de a remek napot kifogó Triffa Ágnes többször is védeni tudott (13:21). A mérkőzés hajrájában Kovács Anna háromszor is a kapuba talált, de így sem sikerült itthon tartanunk a két pontot (18:24).
 
 
 
Bár hat góllal vezettünk a szünetben, a végjátékban elbuktuk a találkozót.
 
A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata a bajnokságban csak az ifjúsági korosztályban szerepel tizenharmadik csapatként a lányoknál, így ezt a találkozót hétközi időpontban játszották le a csapatok. Feszült első félidőt játszottak a csapatok, az első negyedórában nem is került egyik csapat sem előnybe, szoros volt az eredmény. A játékrész záró harmadában nekünk sikerült ellépni, záporoztak az ÉRD találatok. Az utolsó időntúli szabaddobásból esett, 17:11-el fordultunk.
A NEKA 5:1-es zavaró védekezése valóban megzavarta a mieinket, labdaeladásokból és indításokból kapaszkodott az ellenfél. Olyannyira, hogy 10 perc alatt eltüntette a félidei hátrányát, 18:18-nál egyenlítettek. A vezetést viszont sokáig mindig vissza tudta szerezni az ÉRD, így a NEKA-n volt nagyobb nyomás. Négy perccel a vége előtt 25:24-re vezettünk, az utolsó három gólt azonban a vendégek lőtték, amivel elvitték a pontokat Érdről. 
 
Az első félidő közepén a vezetést is sikerült átvenni, de a Győr kihasználta a hibáinkat. Egy súlycsoportban volt a két csapat, a hullámvölgyeinket viszont nem bírtuk el.
Jó játékkal, Takács Kitti vezérletével, a 12. percben 7-6-ra vezetett az érdi junior. A félidő közepén hét perces rövidzárlat jött, amiből 8-13-ra fordított a Győr. A nagy iram mellett, sok hiba és pontatlanság volt mindkét csapat játékában.
A rohanás folytatódott a szünet után is, támadásban sikerült pontosabbá válni, csak a büntetőket nem lőttük jó százalékkal. Nagyot küzdve sikerült a félidő közepén többször is négy gólig zárkózni, a kiállításaink, a győri gyorsindulás gólok azonban eldöntötték a találkozót. A vendégek ebben a félidőben is produkáltak egy 5-0-s időszakot, amivel 23-32-re léptek meg. Az utolsó hat gólból ötöt a győriek lőttek, 40-29-re nyerve a mérkőzést.

Támogatóink

Médiapartnereink