Az eddigi legnehezebb volt, de továbbra is hibátlan az ÉRD

A Hodonín és a Kielce ellen elért sima győzelmek után nehezebb feladat várt az érdi lányokra pénteken. Azonban a cseh Slavia Praha sem tudta megállítani Horváth Roland együttesét.

Két magabiztos siker után az első nagyobb erőpróba várt az Érdre a csehországi felkészülési tornán. Már az első félidő is nagyon szorosan alakult, azonban a mieink többnyire futottak az eredmény után. Végül 11-10-es hátrányból várhattuk a folytatást.

A fordulást követően a 36. percben sikerült átvennünk a vezetést 15-14-nél és egy 5-0-s szériával elléptek a lányok 18-14-re. A Slavia Praha sokáig nem tudott zárkózni, azonban az utolsó tíz perc elején elindítottak egy utolsó rohamot a csehek. Ennek eredményeként már 26-25 is volt az állás. A hajrát viszont az ÉRD bírta jobban és 29-26-ra megnyerte a csapat az összecsapást, így három forduló után is százszázalékos teljesítménnyel áll.

„Ma több fiatal játszott és a meccs is izgalmasan alakult. Szerintem kellett is az ilyen párharc, hogy tudjuk a nehéz szituációkat is kezelni, amikor nem folyamatosan mi vezetünk. Fontos a kemény védekezés és, hogy utána tudjunk gyors lerohanás gólokat lőni és a támadásra is jól koncentrálni” – nyilatkozta a találkozó után legeredményesebb játékosunk, Alekszandra Vukajlovics.

Érd HC – DHC Slavia Praha 29-26 (10-11)

Gólszerzőink: Vukajlovics 8, Szabó K., Monori 4-4, Pécsi 3, Paróczy, Mód, Abilda 2-2, Sztankovics, Zimek, Csáki, Kiss D.

Szombaton 16 órától a HK Ivancice vár a mieinkre. Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink