Az MKSZ elnökének közleménye: zárt kapus lesz a női olimpiai selejtező

Az eredeti időpontban, 2020. március 20-22. között Győrött zárt kapuk mögött kerül sor a női olimpiai selejtezőtornára a veszélyhelyzet kihirdetése miatt.

 A mai napon tárgyaltunk a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnökével, Dr. Hasszan Musztafával, a Győrben rendezendő olimpiai selejtezőről, tekintettel arra, hogy a koronavírus járvánnyal kapcsolatban a magyar kormány az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet hirdetett – mondta el Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Bár a magyar női válogatott és a szurkolók miatt is nagyon szerettük volna, hogy az eredeti terveknek megfelelően, ötezer néző előtt kerüljön sor a kvalifikációs tornára, büszkék voltunk rá, hogy elnyertük a rendezést, de ez most nem valósulhat meg, mert az emberi életnél, az egészségnél és a biztonságnál, nincs fontosabb. A selejtező zárt kapus lesz, de az IHF-fel egyetértésben az eredeti helyszínen és időpontban. Az MKSZ számára a sportággal kapcsolatos kötelezettségein és elhivatottságán túl kiemelt jelentőségű a magyar kézilabdázás valamennyi szereplőjének, valamint a szurkolók egészségének védelme, és elkötelezett a veszélyhelyzeti joggyakorlat és a jogszabályok betartása mellett. Kérünk minden szurkolót, értse meg a döntésünket, és a televízión keresztül kísérje figyelemmel a tornát, szorítson a magyar sikerért!

Az olimpiai selejtező résztvevői és programja változatlan:
Audi Aréna Győr
Március 20., péntek:
17:00 Magyarország-Kazahsztán TV: M4 Sport
20:00 Oroszország-Szerbia TV: M4 Sport
Március 21., szombat:
17:30 Magyarország-Szerbia TV: M4 Sport
20:30 Oroszország-Kazahsztán TV: m4sport.hu
Március 22., vasárnap:
17:30 Szerbia-Kazahsztán TV: m4Sport.hu
20:30 Magyarország-Oroszország TV: M4 Sport

Az olimpiai selejtezővel kapcsolatos további részletekről, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség versenyrendszerén belüli mérkőzések lebonyolításáról, megrendezési lehetőségeiről, a szövetség napi működési rendjéről az MKSZ a kormányzat által hozott jogszabályok részletes tanulmányozása, valamint minden lehetséges és szükséges információ begyűjtése után hoz döntést.

Forrás: mksz.hu

Támogatóink

Médiapartnereink