Bemutatkozik a Rocasa Gran Canaria

Csapatunk a hétvégén az EHF-Kupa nyolcaddöntőjében lép pályára. Ellenfelünket, a Rocasa Gran Canaria csapatát mutatjuk be.
 
 
A város
 
Spanyolországhoz Gran Canaria (Nagy Kanári-sziget) a Kanári-szigetek névadó tagja. Afrika partjaitól 150 kilométerre található Gran Canaria azonban neve ellenére területileg csak a szigetcsoport harmadik legnagyobb szigete Tenerife és Fuerteventura után. A 710 ezer lakosú sziget legnagyobb városa Las Palmas, ahol a lakoság közel a fele él. A helyiek szerint a szigeten az év 365 napjából 320-ban süt a nap, így Gran Canaria kedvelt célpont a turisták számára.
 
 
 
 
A csapat
 
A Rocasa Gran Canaria ACE női kézilabdacsapat 2013/2014-es idényben elért második helyével kvalifikálta magát az EHF-Kupába küzdelmeibe. Csapatunkhoz hasonlóan ellenfelünknek is a 3. fordulóban kapcsolódott be a kupasorozatba, ahol kettős győzelemmel búcsúztatták a svéd Lugi Lund csapatát. A tavalyi szezonban elért második helyezés az 1978-ban alapított klub legjobb bajnoki eredménye. A 2013/2014-es évadban a nyolcaddöntő jelentette a végállomást az EHF-Kupában.
 
A tavalyi szezont a Bera Bera  mögött második helyen záró csapat eddig egy döntetlen és egy vereség mellett 12 győzelmet aratott idén a bajnokságban. 
 
A csapat sportigazgatójával Ramon Schärli-val készítettünk egy rövid interjút:
 
 
Az idei szezonban eddig veretlenek, mi a célkitűzés idén? Erősödtek-e annyit, hogy most a SPONO Nottwil legyen az első a svájci bajnokságban?
 
A célünk a bajnoki cím megszerzése. Az előző szezonban egy kemény döntőben maradtunk alul. Nyáron egy szlovén gólkirálynővel, és egy utánpótlás válogatott játékossal erősítettük meg keretünket. Ezen felül Urs Mühlethaler-t neveztük ki vezetőedzőnek, aki volt svájci szövetségi kapitány, és év edzője is Svájcban. Ezen kívül a német férfi bajnokságban is edzősködött. Mérkőzésről mérkőzésre javul a játékunk, ezért is lehetünk képesek megnyerni a bajnokságot.
 
A nemzetközi porondon való szerepléssel kapcsolatban milyen elvárásokat tűztek ki célul?
 
Mivel Svájcban nem beszélhetünk professzionális kézilabdáról, ezért reálisan kell néznünk a dolgokat, és lépésről lépésre kell haladnunk. Minden EHF-Kupa mérkőzésen megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból, és élvezni a játékot. Ez egy jó lehetőség a játékosainknak, hogy tapasztalatot szerezzenek, és a szezon későbbi szakaszában ez a javunkra válljon .
 
Mi a SPONO Nottwil erőssége, minek köszönhető a jó szereplés?
 
A csapategységben van az erőnk. Minden játékos többé-kevésbé egyenlő, és mindenki a saját erősségével segíti a csapatot. Ezen felül bízunk magunkban. Ez lehet a fő oka annak, hogy a szoros mérkőzéseinket is megtudjuk nyerni.
 
Ismerik-e csapatunkat? Milyen mérkőzésekre számítanak?
 
Az interneten láttunk több videót a csapatukról, de tudjuk azt is, hogy a magyar kézilabda előrébb tart mint a svájci. Szoros mérkőzésekre számítok, mert nem kikapcsolódni jöttünk Magyarországra. Harcolni fogunk, és megpróbáljuk a legjobb formánkat nyújtani, éppen ezért kiegyenlített találkozóra számítok.
 
Jártak-e már Magyarországon a csapattal, vagy ez lesz az első alkalom?
 
Több válogatott játékosunk van, akik már jártak Magyarországon, de a legtöbb játékosnak ez lesz az első alkalom. Várjuk a kibővített hétvégét Magyarországon, és biztos vagyok benne, hogy élvezni fogjuk az itt létünket.

Támogatóink

Médiapartnereink