A Budaörs nyerte a szomszédvárak csatáját

Végig kiélezett mérkőzést vívtunk 2023 első bajnokiján, de sajnos nem sikerült megnyerni a térségi rangadót. A K&H Liga 10. fordulójában a Budaörs mindkét pontot elvitte az Érd Arénából.

Sérülését követően Kopecz Barbara újra a tavalyi remek formáját folytatta, és neki köszönhetően a mieink diktálták a tempót a találkozó elején. Nem mellékesen házi gólkirályunk megszerezte 50. találatát a szezonban. Ráadásul Paróczy Sára révén emberhátrányból is betaláltunk, így 4-2-vel kezdtük a találkozót. A 10. percben Horváth-Csapó Kyrát Hadfi Gréta váltotta a kapuban, aki rögtön egy bravúrral mutatkozott be. Mindkét csapatnál voltak hibák támadásban, Horváth Roland időt is kért 6-6-os állásnál. A Budaörs először 7-6-nál vezetett, de 9-8-nál már ismét a mieinknél volt az előny. A folytatás is fordulatosan alakult, kettőnél többel nem tudtunk ellépni, a Budaörsnek pedig csak eggyel sikerült vezetnie. Sajnos az utolsó másodpercekben ők dobták a félidő utolsó találatát, így 14-13-as előnnyel mehettek pihenőre.

A második játékrész Hadfi-bravúrral kezdődött, utána viszont a Budaörs talált be először. Így a mérkőzésen először vezettek kettővel a vendégek. Sőt, a 37. perc elején már három volt közte 17-14-nél, így vezetőedzőnk időt kért. Utána viszont sikerült zárkózni, de sokáig csak egyre. Horváth-Csapó védéssel érkezett vissza a kapuba, de sajnos egyenlíteni nem tudtunk és visszaállt a háromgólos különbség (19-22). Ezt követően ismét jól kapaszkodtunk, de továbbra sem sikerült utolérni a Budaörs csapatát. A hajrában aztán felcsillant a remény a pontszerzésre, de nem tudtunk egyenlíteni, így a vendégek örülhettek a 28-27-es győzelemnek.

Ahogy már beszámoltunk róla, a mérkőzés után Horváth Roland felajánlotta a lemondását, amelyet klubunk vezetősége elfogadott. További részletek: https://bit.ly/3H1hNCR

K&H női kézilabda liga, 10. forduló
ÉRD – Moyra-Budaörs Handball 27-28 (13-14)
Érd Aréna

ÉRD: Horváth-Csapó – Dávid-Azari, Ábrahám 2, Kopecz 11 (4), Paróczy 3, Csáki Zs. 1, Fekete B. 6. 
Csere: Hadfi (kapus), Csiszár-Szekeres, Horváth D., Puskás L. 2, Csáki L. 2, Kerekes, Sztankovics R.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink