A Budaörs nyerte a térségi rangadót

A K&H Liga 23. fordulójában a Budaörshöz látogattunk. A döntetlen első félidőt követően a fordulás után sajnos egyre jobban elfogyott csapatunk és végül megérdemelten nyert a hazai együttes.

Remekül kezdték a térségi rangadót Simics Judit tanítványai és Kopecz Barbara góljaival gyorsan két gólos előnyre tettek szert. Hadfi Gréta sérülés miatt nem került be a keretbe, de Horváth-Csapó Kyra kiváló teljesítménnyel rukkolt elő a kapunkban, így sokáig tudtuk tartani a vezetést. A kezdősípszót követően csak a  11. percben lett ismét egál az állás (5-5), majd pár perc múlva a találkozón először került előnybe a Budaörs (8-7). A játékrész hátralévő részében felváltva vezettek a csapatok és a szünetre végül döntetlennel mehettek a felek. A 14-14-es félidei állást Fekete Bozsana állította be.

A fordulás után úgy kezdtünk, mint a találkozón legelején és ismét két gólra növeltük a különbséget (14-16). Innen azonban gyorsan fordított a házigazda és a 39. percben már három gólos előnynek örülhettek Pálos-Bognárék. Ahogy telt az idő, egyre jobban fáradtak az érdi lányok, így megszaporodott a technikai hibák száma is, valamint Varjas-Sipeki Flóra is elkapta a fonalat a hazai kapuban. A hajrához közeledve hét találatra is elhúzott a Budaörs (27-20). Kopecz és Kerekes góljával még megpróbáltunk zárkózni, azonban ezt gyorsan visszaverték a hazaiak és végül magabiztosan 32-24-re megnyerték a mérkőzést.

K&H női kézilabda liga, 23. forduló
Moyra-Budaörs Handball – ÉRD 32–24 (14–14)
Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

ÉRD: Horváth-Csapó – Dávid-Azari 4, Ábrahám 2, Gerháth K. 4, Sztankovics R. 1, Kopecz 8 (2), Fekete B. 4.
Csere: Kántor (kapus), Horváth D., Kerekes, Kiss D. Zs.

Simics Judit: – Úgy gondoltam, nem szeretnék sok kockázati tényezőt beletenni a játékunkba. Most megpróbáltam kevés cserével, és tovább kitartott a csapat, de ez sem volt elég.  A második félidő egy bizonyos szakasza után már nem tudtunk megújulni. Látom a lányokon, hogy küzdenek, hajtanak és szeretnének pozitív élményeket szerezni. Köszönöm a szurkolóknak, akik még itt vannak és a csapat mellett állnak.

Hajrá Érd!

(Fotó: budaorshandball.hu / Pozsonyi Roland)

Támogatóink

Médiapartnereink