Debreceni vereséggel zártunk a válogatott szünet előtt

Jól indult a debreceni vendégjáték felnőtt csapatunk számára, azonban a félidőben öttel, a végén pedig nyolccal végül riválisunk bizonyult jobbnak. A kapuban Kántor Kamilla jól védett, míg elől Csáki Zsófi szállította a gólokat!

A legutóbbi fordulóban a debreceniek óriási meglepetésre kikaptak a Budaörstől idegenben. Ezúttal hazai pályán akartak javítani a válogatott játékosok hadával felálló hajdúságiak. Azonban a találkozó eleje remekül indult az érdi lányok számára. Bár a csapat gólvágója, Kopecz sérülés miatt nem lehetett ott a pályán, eleinte úgy tűnt, sikerült őt pótolni. Az első találatot a védekezés oszlopa, Csiszár-Szekeres szerezte, majd a két szélső, Fekete és Dávid-Azari is betalált, így 3-0-val nyitottunk. A kapuban a tavaly még a DVSC-ben játszó Horváth-Csapó állta a hazaiak lövéseit és közel 8 percen keresztül nem tudtak gólt lőni neki.

Ekkor azonban bő egy perc alatt háromszor is villant a Loki és kiegyenlített (3-3). A vezetést viszont még nem sikerült átvenniük a házigazdáknak, egészen a 14. percig (5-6). Bő 20 percig még tartottuk a lépést ellenfelünkkel (8-11), azonban a szünetre riválisunk meglépett öt találattal (11-16).

A fordulást követően sajnos már a különbség volt csak a kérdés, viszont így is kiemelhető a kapuban Kántor 37 százalékos védési hatékonysága, vagy épp elől Csáki Zsófi hét gólja, de a szinte végig pályán lévő Fekete öt találata vagy épp Kiss 4/4-es mutatója is dicséretre méltó.

Összességében azt mondhatjuk, hogy helyt álltak a lányok, de végül a Debrecen 32-24-re megnyerte a találkozót. Most egy hosszabb szünet következik a bajnokságban a kontinensviadal miatt, utána viszont nagyon fontos meccsek várnak majd a mieinkre, hiszen a hat mérkőzésből eddig egyszer diadalmaskodtunk, igaz már játszottunk a Győrrel, a Fradival, a Mosonmagyaróvárral és a DVSC-vel is. Jó felkészülést kívánunk a csapatnak a folytatásra! Hajrá, Érd!

K&H női kézilabda liga, 5. forduló
DVSC Schaeffler – ÉRD 32-24 (16-11)
Hódos Imre Sportcsarnok

ÉRD: Horváth-Csapó – Dávid-Azari 2, Paróczy 1, Horváth D., Csiszár-Szekeres 2, Gerencsér 2, Fekete 5
Csere: Kántor, Hadfi (kapusok), Ábrahám, Puskás 1, Kiss Zs. 4, Csáki Zs. 7, Pécsi, Csáki L.

Támogatóink

Médiapartnereink