Döntetlennel az első helyen végeztünk

A VI. „Nyitnikék“ Ipartestület Kupa utolsó mérkőzésén együttesünk 28:28-as döntetlent játszott az Alba Fehérvár KC ellen, így a gólkülönbség döntött a helyezésekről, melynek köszönhetően az első helyen végzett csapatunk a háromnapos felkészülési tornán. 

 
A VI. „Nyitnikék“ Ipartestület Kupa utolsó napján a szintén veretlen Alba Fehérvár KC volt az ellenfelünk, így a torna utolsó mérkőzésén a győzelmen kívül a tét az első hely is volt. A találkozó első támadásából Mariama Signaté szerzett vezetést csapatunknak, melyre volt válasza ellenfelünknek, de másodpercekkel később gyors középkezdés után Mireya González Álvarez találatával újra nálunk volt az előny. Szabó Laura értékesített hétméteresével, illetve spanyol jobbátlövőnk újabb góljával öt perc elteltével 4:1-re vezettünk. Ellenfelünk többször is felzárkózott egy találatra, de a vezetést nem adtuk ki a kezünkből (7:6). Győri Barbara előbb egy ziccert, majd egy átlövést is hárított, míg a túloldalon Katarina Krpez Slezak lerohanás végén talált a kapuba. Szabó Laura egymást követő két támadásunkat fejezte be góllal, majd junior válogatott beállónk labdát szerzett védekezésben, amiből Vajda Luca szerzett lerohanás gólt (15:11). A félidő utolsó percére is négygólos előnnyel fordultunk, miután Szabó Laura beállóból volt eredményes, azonban az utolsó másodpercekben ellenfelünk faragott hátrányából, így a szünetben 18:15 állt az eredményjelzőn.  
 
 
A második játékrész elején ellenfelünk két büntetőből, és egy emberhátrányban szerzett góllal felzárkózott egy találatra, de Barján Bianka és Mireya González Álvarez átlövésgóljaival a 37. percre visszaállt a félidei háromgólos különbség (21:18). Jó védekezést követően az ellentámadás végén Mariama Signaté passzát Fekete Bozsana váltotta gólra a balszélről, majd Katarina Krpez Slezak kipattanót összeszedve vette be a fehérvári kaput.
Ennek ellenére háromgólosnál nagyobb előnyre nem tudtunk szert tenni, hiába védett Szvetlana Gridnyeva ziccert és átlövést is (24:21). A mérkőzés utolsó tíz percére 26:23-as állásnál fordultunk, ezt követően azonban ellenfelünk zsinórban háromszor vette be kapunkat, kiegyenlítve az eredményt a 56. percben. Ellenfelünk a vezetést is átvette, de a találatot követő gyors középkezdés után Marima Signaté bejátszását Gulyás Vanda váltotta gólra, szurkolóink legnagyobb örömére. Egy kivédekezett vendég akciót követően újabb Gulyás Vanda góllal vettük vissza a vezetést az 59. percben. A végső dudaszó előtt ellenfelünk egyenlíteni tudott (28:28), de a VI. „Nyitnikék“ Ipartestület Kupa első helyét így is csapatunk szerezte meg jobb gólkülönbségének köszönhetően. A torna gólkirálynője Katarina Krpez Slezak lett 23 találattal, és az edzők szavazatai alapján a torna legjobb játékosa is szerb jobbszélsőnk lett, a legjobb kapusnak pedig Herr Orsolyát választották. A különdíjakat és a kupákat T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Szabó István az Érdi Ipartestület elnöke, és Hancsovszki János az Érdi Ipartestület alelnöke adták át. 
 
 
 
 
Felkészülési mérkőzés
Időpont: 
2016. augusztus 12. 22:00

28

(18)

Kiállítás: 14 perc

7 méteres 8/8

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
Katarina Krpež-Šlezák 6
2
5 (2)
5 (2)
5 (2)
5 (2)
1
3
2
2
3
3
3
3
1
1
1
1
1
1
Alba Fehérvár KC

28

(15)

Kiállítás: 0 perc

7 méteres 0/0

Vezetőedző
DELI Rita

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Vágvölgyi Mária, B. Pech Katalin

Támogatóink

Médiapartnereink