Eb-ezüstig meneteltek

Második lett a magyar női strandkézilabda-válogatott a lengyelországi Stare Jabłonkiban rendezett Európa-bajnokságon. A Király Rékával és Landi Gabriellával a soraiban felálló csapat a dánoktól kapott ki a döntőben.

A mieinknél az ÉRD jobbszélsője, Király Réka és balátlövője, Landi Gabriella mellett a szintén érdi nevelésű, jelenleg a Dunaújvárosnál játszó Braun Laura Csenge is a felnőtt csapat tagja volt a lengyelországi Stare Jablonkiban rendezett kontinensviadalon. A Bakó Botond által irányított magyar csapat a csoportkörben a házigazdák mellett Franciaországot és Ciprust is 2:0-ra győzte le, míg Portugália ellen szétlövésben diadalmaskodott 2:1-re. A négy mérkőzés alatt Király Réka húsz, Braun Csenge tizennyolc, Landi Gabriella négy alkalommal volt eredményes. A középdöntőben a mieink azonban három vereséget szenvedtek, előbb a horvátoktól, majd a hollandoktól, végül a norvégoktól kaptak ki 2:0-ra – ebben a szakaszban Király Réka 24, Braun Csenge tizenkilenc gólt szerzett.

A keresztjáték során a magyarok a negyeddöntőben a spanyolok ellen szétlövésben bizonyultak jobbnak (2:1), az elődöntőben pedig visszavágtak Hollandiának (2:0), ezzel döntőbe jutottak. Ott aztán Dánia legjobbjai az első szettet simán nyerték, ám a második szoros küzdelmet hozott, amelyből a skandinávok jöttek ki jobban, s ülhettek Európa trónjára, míg a magyarok ezüstérmesek lettek. Az egyenes kieséses szakaszban Király Réka és Braun Csenge is tizenkétszer vette be az ellenfelek kapuját.

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink