Egyetemjáték Olaszországban, 20 góllal nyert a női kéziválogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 30–10-re nyert Olaszország otthonában az Európa-bajnoki selejtezősorozat 2. csoportjának 2. fordulójában.


Forrás: Nemzeti Sport

A Litvánia elleni fölényes, 33–19-es siker után a Olaszország vendégeként is kötelező volt a győzelem a magyar válogatottnak – s nem árulunk el nagy titkot, hogy a papírformát gond nélkül érvényesítette is Kim Rasmussen csapata.

A Lignano Sabbiadoróban rendezett mérkőzés nagyjából tíz percig volt szoros, ez pedig leginkább Monika Pruensternek volt köszönhető, aki több védést is bemutatott. Ezt követően a támadásban addig kissé pontatlan magyar csapat összekapta magát, Klujber Katrin és Háfra Noémi átlövései után rendre a kapuban kötött ki labda.

Ráadásul az olaszok rendkívül sok technikai hibával játszottak, így a magyar együttes több könnyű gólt is szerzett lerohanások végén. Amikor nagy nehezen lövésig jutottak az olaszok, Kiss Éva szinte mindig védett, így az első 30 percet négy lőtt góllal zárta a házigazda… 4–16

A fordulás után sem változott a játék képe, negyedórával a vége előtt már 20 gól volt a két csapat között. A magyar kapuban Kiss Évát, Triffa Ágnes váltotta, a feladatát pedig remekül megoldotta: 25 perc alatt mindössze két gólt kapott.

A mérkőzés hajrájára a dán kapitány pályára küldte az addig kevesebb lehetőséget kapó játékosokat, így az összjáték kissé akadozott, a mieinknél is sok volt a pontatlanság. Az olaszok a végén nagyon beindultak, öt perc alatt négy gólt lőttek, ám győzelmünk természetesen nem forgott veszélyben, a magyar válogatott végül 30–10-re nyert.

A selejtezősorozat 2020 márciusában folytatódik a Montenegró elleni páros meccsel, addig azonban Japánban a világbajnokságon lesz jelenése Kim Rasmussen csapatának.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. CSOPORT, 2. FORDULÓ

OLASZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–30 (4–16)
Lignano,
 800 néző. V: Beulakker, Gilis (belgák)
OLASZORSZÁG: PRÜNSTER – Djiogap 2, Trombetta, Manojlovic, Capellaro, Dalla Costa 1, Babbo. Csere: Ferrari (kapus), Girotto, Gheorghe 2 (1), Landri, Eghianruwa, Bassanese 3, Fabbo 2 (1). Szövetségi kapitány: Neven Hrupec
MAGYARORSZÁG: KISS É. – LUKÁCS V. 5, Háfra N. 3, Kovacsics 2 (1), Szabó L. 3 (3), Tomori 1, Schatzl Nadine 2. Csere: TRIFFA (kapus), KLUJBER 8 (6), TÓVIZI 3, Debreczeni-Klivinyi 2, Márton G., Kiss N. 1, Hámori, Lakatos R. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–2. 8. p.: 2–2. 14. p.: 3–6. 27. p.: 3–14. 32. p.: 5–17. 37. p.: 6–20. 55. p.: 6–28
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 10/10
MESTERMÉRLEG
Kim Rasmussen: 
– Kijavítottuk azokat a hibákat, amelyeket védekezésben a litvánok elleni első meccsen elkövettünk, a hátsó falunk és a kapusaink is kiváló teljesítményt nyújtottak. Tény, Olaszország nem egy erős rivális, de ezen a mérkőzésen is koncentrálni kellett, ez meg is valósult hatvan percen át, a lányok betartották a megbeszélteket. Látszott a csapaton, hogy képes előrelépni, nagyszerűen játszottunk, remek volt a játékosok hozzáállása, ami rendkívül fontos nekem. Tiszteltük az ellenfelet és a hazai, illetve a minket ide is elkísérő magyar szurkolókat. Elégedett vagyok, ezt az összpontosítást, hozzáállást és fegyelmezettséget kell a vébén is megtartanunk.

A csoport másik mérkőzésén: Litvánia–Montenegró 24–32 (14–20)

A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont (63–29), 2. Montenegró 4 (73–41), 3. Litvánia 0 (43–65), 4. Olaszország 0 (27–71)
A csoport első két helyezettje jut ki a 2020 decemberében Dániában és Norvégiában rendezendő Európa-bajnokságra.

Forrás: a cikk a nemzeti sport oldalán ITT

EGY CSAPAT EGY SZÍV!
Hajrá ÉRD!

Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink