Elkezdte a felkészülést az ÉRD

Július 12-én – egy kéthetes egyéni edzésprogram után – edzettek először közösen az ÉRD női kézilabdázói az ÉRD Arénában. Az előző idényben 11. helyen végző együttes gerince a következő idényben is egyben marad, azonban Kiss-Walfisch Mercédesz után újabb távozóra derült fény.

Mint korábban beszámoltunk róla, az ÉRD szakmai stábja és játékoskeretének nagy része is vagy meghosszabbította szerződését a klubbal, vagy érvényes szerződéssel rendelkezik.

Horváth Roland együttese három játékossal erősítette meg keretét, hiszen Debrecenből érkezik kölcsönbe a szerb válogatott irányító-átlövő, Alexandra Vukajlovics, a Boglári Akadémia-SZISE-től az átlövő, Monori Orsolya, illetve az FTC-től a tehetséges korosztályos válogatott kapus, Hadfi Gréta is Érden folytatja pályafutását. Az első hetekben azonban több fiatal és próbajátékos is bizonyíthat a vezetőedzőnek.

Az már az előző szezon közben is ismert volt, hogy az ÉRD házi gólkirálynője, az NB I-es góllövőlista második helyén záró Kiss-Walfisch Mercédesz családi okok miatt visszatér nevelőegyesületéhez, a másodosztályba kieső Békéscsabához.

Azóta újabb távozója akadt az ÉRD-nek, hiszen a kapus, Győrffy Alexandra úgy döntött, máshol folytatja karrierjét.

A közös felkészülés első hetében azonban strandkézilabdás elfoglaltságok miatt egyelőre Hadfi Gréta, Landi Gabriella és Király Réka sem csatlakozott a társakhoz.

Az ÉRD a tervek szerint a nyolchetes felkészülés harmadik hetétől 8-9 edzőmeccset játszik, többek között a Dunaújvárossal és a Fehérvárral, de egy nemzetközi tornára is meghívást kapott, ahol német és francia csapatokkal is összemérheti tudását.

A női kézilabda NB I következő, 2021/22-es idénye az ÉRD számára szeptember 11-én kezdődik, a sorsolást július 22-én készíti el a Magyar Kézilabda Szövetség.

Az ÉRD női kézilabda csapatának kerete a 2021/22-es idényben
kapusok: 
Györkös Rebeka, Hadfi Gréta
jobbszélsők: Csáki Lilla, Király Réka
jobbátlövők: Mód Noémi
irányítók: Dana Abilda, Kóka Mariann, Szabó Kitti, Alexandra Vukajlovics
beállók: Kiss Dorottya Zsófia, Paróczy Sára, Sztankovics Réka
balátlövők: Kopecz Barbara, Landi Gabriella, Monori Orsolya
balszélsők: Fekete Bozsana, Kovács Barbara, Mézes Laura
védekezőspecialista: Horváth Dóra
vezetőedző: Horváth Roland

A K&H Női Kézilabda Liga hivatalos versenynapjai: 2021. szeptember 12., 19., 26., október 2., 24., 31., november 7., 14., 20., december 29./30., 2022. január 16., 23., 30., február 13., 20., 26., március 13., 20., 27., április 3., 10., 14., május 1., 8., 15., 22.

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink