Elszenvedtük első vereségünket

Nehéz mérkőzés elé nézett felnőtt csapatunk az NB I/B 5. fordulójában, ahol a kiváló erőkből álló Komáromhoz látogattunk. A Tatabányán rendezett találkozón végig futottunk az eredmény után és az első félidőben összeszedett hátrányt nem sikerült ledolgozni, végül 28-24-es vereséget szenvedtünk.

Balogh Babett révén a Komárom szerezte a találkozó első gólját, majd Gerencsér Fanni lövésével gyorsan sikerült egyenlítenünk. Sajnos azonban ekkor volt utoljára döntetlen az állás a mérkőzésen. Neukum Tamás együttese Imre Szofi védései ellenére, a 7. perc elejére máris 5-1-es előnybe került. Simics Judit ki is kérte első idejét és Kiss Zsófi révén szépítettünk is. De ahogy telt az idő, a kialakult 4-5 gólos különbség csak nem akart változni, sőt a 20. percre már 6-ra nőtt a KVSE fórja (12-6). Egy kilenc perces hazai gólcsendet kihasználva három találatra feljöttünk (12-9), de a hátralévő idő a házgazdának sikerült jobban, így a szünetben 15-10-es állást mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben a Budaörstől kettős játékengedéllyel érkező Mlinkó Zsófia is beköszönt és ismét csak három volt közte (15-12). Ezután azonban támadásban ismét semmi nem akart összejönni és közel 10 percig nem tudtunk betalálni, igaz a túloldalon is csak Temes Bernadett volt kétszer eredményes (17-12). Negyed órával a vége előtt még utoljára négy gólra megközelítettük a Komáromot (20-16), de a hajrá ismét a vendéglátónak kedvezett és pár perccel a lefújás előtt már hét gólra is elhúzott (27-20). Csapatunk még megnyomta a végét, de igazi esély már nem maradt a pontszerzésre és végül 28-24-re alulmaradtunk.
 

NB I/B, 5. forduló

Komárom VSE – ÉRD 28-24 (15-10)
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok

ÉRD: Imre – Dávid-Azari 7 (3), Gerháth 4, Kiss D. Zs. 3, Kellermann, Gerencsér 1, Háfra 1.

Csere: Németh (kapus), Landi, Bánhidi 1, Panyi 3, Mlinkó 3, Braun 1.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink