Erre a második félidőre büszkék lehetünk

A K&H Liga 3. fordulójában a Ferencvároshoz látogatott az Érd felnőtt csapata. Az első félidőben magabiztos előnyre tett szert a Fradi, a másodikat azonban 17-17-es döntetlenre hozta együttesünk, így 34-26-os vereséget szenvedett, de emelt fővel távozhatott az Elek Gyula Arénából.

Hiába a rengeteg hiányzó és a hétvégi demoralizáló BL-vereség, még így is a Ferencváros számított a találkozó esélyesének és ennek megfelelően is kezdte a mérkőzést. A 7. percre 5-1-es előnyt tudott kialakítani a Fradi, így Horváth Roland ki is kérte első időkérését. Ezt követően Kopecz Barbara be is talált, de érdemben nem tudtuk csökkenteni a különbséget. 8-5-nél jártunk a legközelebb és hiába Hadfi Gréta remek védései a kapunkban, szép lassan elkezdett nyílni az olló. Az első félidő második felében volt egy 9 perces periódus, amikor mindössze egy gólt tudtunk szerezni, így a szünetre megnyugtató előnyt alakított ki a hazai csapat (17-9).

A fordulás után gyors három góllal ötre zárkóztunk (17-12), de nem hagyta magát a zöld-fehér alakulat sem. Az első játékrész tendenciáját azonban sikerült megfékezni. 10 perccel a vége előtt először nőtt kétszámjegyűre a különbség. Kiss Zsófiának is köszönhetően sorra alakítottuk ki a helyzeteket és csak szabálytalanul tudtak közbeavatkozni a hazai játékosok, Kopecz Barbara pedig kíméletlen végrehajtónak bizonyult. Átlövőnk 10/10 büntetőt bedobott, és összesen 14 találattal zárt, amellyel pillanatnyilag vezeti a bajnokság góllövőlistáját is! Végül 34-26-ra nyert a tavalyi ezüstérmes. A Ferencváros győzelme nem forgott veszélyben, de az elismerésre méltó, hogy a második félidőt sikerült 17-17-es döntetlenre hozni. Hadfi Gréta 32%-os teljesítményt nyújtott, amely 12 védésben mutatkozott meg.

A bajnokságban csapatunknak 3 hetes szünet következik a válogatott összetartása miatt. Legközelebb október 13-án hazai pályán lépnek pályára a lányok a Kisvárda ellen.

K&H női kézilabda liga, 3. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria - ÉRD 34-26 (17-17)
Budapest, Elek Gyula Aréna

ÉRD: Hadfi – Dávid-Azari, Ábrahám4, Horváth D., Csiszár-Szekeres, Paróczy, Fekete B. 2. 
Csere: Kántor (kapus), Kopecz 14 (10), Puskás 2, Gerencsér 2, Csáki L. 1, Kiss D. 1, Csáki Zs.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

 

Támogatóink

Médiapartnereink