Értékes siker: idegenben vertük az MTK-t

Nem kezdte jól az MTK elleni idegenbeli mérkőzését az ÉRD, hiszen a házigazda az első négy percet 3–0-ra nyerte, az első érdi találatra pedig közel nyolc percet kellett várni, amikor Kiss Nikolett volt eredményes. Ezt követően ő és Krpež-Šlezák Katarina többször is betalált, a kapuban pedig Janurik Kinga is elkapta a fonalat. Ennek köszönhetően pedig Golovin Vlagyimir 5–5-nél negyed óra után időt kért.

Az MTK ismét lendületbe jött, amíg az ÉRD egy kilencperces gólcsendet produkált, megléptek a hazaiak (9–5). A szünetig pedig sikerült kozmetikázni, de ekkor is jöttek a bosszantó, ki nem kényszerített hibák.

A fordulás után viszont sikeresen ritmust váltott az ÉRD, amely Krpež-Šlezák Katarina két góljával a 37. percben vezetett először a mérkőzésen (13–14). Ezután ugyan az MTK Termány Rita vezérletével többször is fordított, de a hajrá előtt sorban Jovana Kovačević, Krpež-Šlezák Katarina, Tóth Gabriella és Coralie Lassource is eredményes volt (18–21). Az utolsó percekben pedig már nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez az MTK, az ÉRD pedig 24–21-re győzött.

A forduló másik mai mérkőzésén a Vác drámai hajrában győzte le a Siófokot, ezáltal az érdiek behozták lemaradásukat a Siófokkal szemben, azaz a március 6-i hazai találkozó még inkább kiemelten fontos lesz.

– Nagyon készültünk erre a meccsre, tudtuk, hogy nehéz feladat lesz az MTK ellen nyerni, hiszen szoros meccseket játszottak az elmúlt időszakban. A mérkőzés elején a nagy akarás görcsösségbe csapott át, mivel a jó dolgaink sem úgy sikerültek, ahogy kellett volna. Szerencsére a védekezésünk a helyén volt, de ettől a sikertelenségtől az is megbillent, de újra össze lehetett rakni. Egyáltalán nem voltam ideges, hiszen nyilvánvaló volt, hogy az a csapat fogja megnyerni ezt a meccset, amelyik kevesebbet hibázik. Ezen a meccsen a rutin döntött a javunkra. Mindenféle formációban játszottunk, de a lényeg, hogy sikerült összeszedni magunkat és a védekezésünk és a kapusteljesítmény megvolt a döntő pillanatokban – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője. 

– Az első félidőben összesen öt technikai hibát vétettünk, a másodikban tizenegyet. Elégedett vagyok a védekezéssel és a kapusteljesítménnyel. A rendezett védelem elleni támadások statisztikájában tizenegy gólt kaptunk és egyet lőttünk, ez meghatározta a mérkőzés sorsát – fogalmazott Golovin Vlagyimir, az MTK szakvezetője.

– Egész meccsen közel volt egymáshoz a két csapat. Lehet, túlságosan készültünk a kapusokra és emiatt akadozott a gépezet, de próbáltuk magunkat megtalálni. Mindenki küzdött. Ezt a meccset lehet, jobb lesz elfelejteni, de tanulhatunk belőle, hiszen olyan helyzetekben is hibáztunk, amiben nem kellett volna – mondta Tóth Gabriella.

– Legalább egy pontot elhozhattunk volna, büszke vagyok a csapatra, mert végig küzdöttünk szívvel-lélekkel, sajnos az utolsó perceket nem tudtuk rutinból lehozni. Nem tzudom, mi volt az oka, de a végére kicsit elfáradtunk, mert nagy iramot mentünk – nyilatkozta Termány Rita.

K&H női kézilabda liga, 16. forduló
MTK Budapest – ÉRD 21–24 (11–8)
Budapest, Elektromos Sportcsarnok, 250 néző. V: Őri, Pozdena
MTK: LAJTOS – Slakta 1, Karnik 3, Tóth E. 2, Dakos 1, TERMÁNY 8, Fekete B. 2
Csere: Győri (kapus), Kovács G. 1, Stranigg, Mihálffy 3, Bánfai, Zsiborás
Edző: Golovin Vlagyimir
ÉRD: JANURIK – KRPEŽ-ŠLEZÁK 9 (1), Kiss N. 4, Tóth G. 2, Szabó L., Kovačević 2, C. LASSOURCE 3
Csere: Foggea (kapus), Jeřábková 1 (1), Lavko 2, Simon A.
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 14. p.: 5–5. 21. p.: 9–5. 28. p.: 10–8. 32. p.: 12–10. 37. p.: 13–14. 46. p.: 17–17. 54. p.: 18–21.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 0/0, ill. 3/2

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink