Fölényes magyar siker Litvánia ellen

A magyar női kézilabda-válogatott sima, 33–19-es győzelemmel kezdte meg Európa-bajnoki selejtezőit Érden Litvánia legjobbjai ellen.

Az első percekben nem a kézilabda nagykönyvébe írtak arany tintával a csapatok, sok volt a pontatlanság és a szabálytalanság, no meg utóbbiak következtében a hétméteres is, az első öt találatból négy büntetőből esett. Az első magyar akciógólra – Lukács Viktória szerezte – közel nyolc percet kellett várnia az érdi közönségnek.

A magyar válogatott 4–3-nál vezetett először, de nem sokáig, mert a Greta Kavaliauskaite és Brigita Ivanauskaite találatai által hajtott litvánok fordítottak, és 9–7-re elhúztak, időközben (6–7-nél) egy időkérést is kiprovokálva Kim Rasmussenből. Szerencsére a félidő vége már jobban sikerült a magyar válogatottnak: egy 9–3-as sorozattal és több lerohanásgóllal sikerült átvenni az irányítást, így a szünetben viszonylag biztos, 16–12-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Mondjuk, Rasmussen aligha bánta volna, ha csapata olajozottabban játszik.

A félidőben sportági legendákat köszöntettek kerek születésnapjukon: Kökény Beatrixet (50), Kovács Lászlót (80), no meg a korábbi sikerkapitány Laurencz Lászlót (85).

A második félidő magyar kiállítással, Tomori-bombagóllal és Klujber-villanásokkal kezdődött, így aztán hamarosan már 20–13 volt az eredményjelzőn, kezdett eldőlni a mérkőzés. A litvánok küszködtek azzal, hogy kapusaik szinte képtelenek voltak védéseket bemutatni, ráadásul két kiállítással ideiglenesen legjobbjukat, Kavaliauskaitét is „kivonták a forgalomból” a játékvezetők. A magyar válogatott védekezése összeállt, ennek lerohanások sora lett az eredménye, Schatzl Nadine pedig valósággal ficánkolt – 23–13-nál számolhatott a közönség először közte tízig.


Forrás: Nemzeti sport

A hajrára így természetesen már nem maradt semmi izgalom: a magyar válogatott szép villanásokkal szórakoztatta szurkolóit, Bíró Blanka két hetes hárításával dobta fel még jobban a hangulatot, állandósult a tízgólos vagy afölötti különbség. A végére tizennégy lett a differencia, köszönhetően a 9/9-cel lövő Klujber Katrin utolsó találatának: a magyar válogatott 33–19-re, fölényesen győzött, érvényesítve a papírformát.

KÉZILABDA
EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, NŐK, 2. CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA 33–19 (16–12)

Érd ArénaV: Harabagiu, Stanescu (románok)

Forrás: a cikk a nemzeti sport oldalán ITT

EGY CSAPAT EGY SZÍV!

Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink