Fontos két pontot tartottunk itthon

Küzdelmes mérkőzésen 30:28-as győzelmet arattunk a Siófok KC csapata ellen. Négygólos hátrányból fordítottuk meg a mérkőzést.
 
Az évet egy igazi rangadóval kezdtük hazai pályán, hiszen a Siófok KC együttesét láttuk vendégül az ÉRD Arénában. Szurkolóink remek hangulatot teremtettek már a mérkőzés elején is biztosítva a lányokat a támogatásukról. A csapatok fej-fej mellett kezdték a találkozót, azonban támadásban vétett technikai hibáinkat kihasználták a vendégek és lerohanásgólokat szerezve 5:9-os előnyre tettek szert. A 15. percben Szabó Edina időt kért, ezt követően összeállt a védekezésünk, Janurik Kinga pedig bravúrokat mutatott be a kapuban, így felzárkóztunk egy gólra (8:9). Szvetlana Gridnyeva a vendégek második hétméteresét már nem engedte a kapuba, így az egyenlítésért támadhattunk. Egyenlítenünk azonban még nem sikerült, sőt újra négygólos előnyre tettek szert a vendégek (10:14). Majd Pálos-Bognár Barbara és Klivinyi Kinga találataival, valamint Katarina Krpez hétméteres góljával 15:15-ös döntetlennel vonultunk szünetre. 
 
 
A második játékrész 5. percében Katarina Krpez találata után már nálunk volt az előny, amit ezután ki sem adtunk a kezünkből (17:16). Pálos-Bognár Barbara remekül irányította támadásban a csapatot, kiválóan záró védőfalunk mögött pedig Janurik Kinga továbbra is remekelt. Két szélsőnk Schatzl Nadine és Katarina Krpez biztos kézzel váltották gólra helyzeteiket, így a 45. percre négy találatra nőtt az előnyünk (24:20). Szvetlana Gridnyeva a hajrában már a második hétméterest hárította, ezzel magakadályozva a vendégek felzárkózását (28:24). Az utolsó percekben Kovács Anna kétszer is eredményes volt, így végül 30:28-ra győztük le a Siófok KC gárdáját. Fontos két pontot tartottunk itthon, de nincs megállás hiszen szerdán Mosonmagyaróvárra látogatunk.
 
 
 
 
Kiváló kézilabdával, alaposan megnehezítette az ÉRD a győri fiatalok dolgát.
 
Ahogyan az ifjúsági, úgy junior korosztályos csapatunk sem kezdte jól a találkozót. A Győr az első félidőben húsz gólt szerzett, ezzel nyolcgólos előnyt dolgozott ki a szünetre.
Három kihagyott hétméteres, kilenc perc győri gólcsend azonban azt eredményezte a második félidő elején, hogy 20:16-ra zárkózott fel csapatunk. Takács Kitti a büntetők értékesítésében, Nick Viktória az átlövésekben jeleskedett, míg csapatunk védekezése harcos és kemény volt. Két gólra is sikerült felzárkózni az utolsó tíz perc kezdetén, egy kiállítás azonban eldöntötte a találkozót. Mlinkó Bernadettet többször ápolni kellett az elszenvedett ütések következtében, a kiállítási arány mégis úgy volt 4-6, hogy a győriek az utolsó percben kerültek kettős emberhátrányba (amikor már megnyerték a találkozót). A négygólos vereség ellenére dicséret illeti a juniorokat, akik újra bizonyították küzdeni tudásukat.
 

Támogatóink

Médiapartnereink