Gólzáporos győzelem

Csapatunk az első félidőben remek védekezéssel és gyors támadásokat vezetve tizenkét gólos előnyre tett szert, melyet a második játékrészben fiataljaink tovább növeltek a 48:31-re megnyert mérkőzésen
 
A januári meccsdömping ötödik állomásaként az EUbility Group Békéscsabát fogadtuk az ÉRD Arénában. A 13. forduló mérkőzésén a 3. percben Klivinyi Kinga pontos átlövésgóljával szereztünk vezetést, a 6. percig fej-fej mellett haladt a két csapat, ezt követően lányaink zsinórban tizenegy gólt szereztek. Ezen időszak alatt elsőként Klivinyi Kinga jegyezte egyenlítő találatunkat, majd ehhez a sorozathoz Katarina Krpez Slezak három, míg Fekete Bozsana négy góllal járult hozzá. Védekezésünk Janurik Kingával a kapuban remekül működött, támadásban pedig Katarina Krpez Slezak és Fekete Bozsana révén indításgólokkal növeltük az előnyünket. Labdaszerzéseinket is rendre gyors lerohanásokkal fejeztük be, melyek végén Klivinyi Kinga, Fekete Bozsana és Katarina Krpez Slezak szerzett pontos átadások végén gólokat (14:3). Saját nevelésű beállónk, Szabó Laura magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt, majd Barján Bianka talpról eleresztett lövésével a félidő utolsó tíz percére fordulva 17:4-re vezettek lányaink. Védekezésünk feszességét, és Janurik Kinga bravúrjait jelzi, hogy ellenfelünk a 22. percben szerezte negyedik akciógólját a mérkőzésen. Kisfaludy Anett Katarina Krpez Slezak bejátszását követően fejelte meg az egész mérkőzésen nyújtott remek védekező munkáját egy szép találattal. A játékrész utolsó percében a vendégcsapat közelebb zárkózott, de Katarina Krpez Slezak utolsó másodperces találata 22:10-es előnyt jelentett a szünetre.
 
 
A fordulást követően ugyan ellenfelünk szerezte az első találatot, de az ellentámadásból Barján Bianka átlövésből a talált a kapuba, majd Katarina Krpez Slezak Janurik Kinga nagyszerű indítását váltotta újfent gólra. A második játékrészben fiataljaink is szerepet kaptak, Gulyás Vanda egymást követő három találatunkat szerezte. Beállónk indítás után, valamint remek bejátszásokat követően is eredményes volt a hatos vonalról. Katarina Krpez Slezak-ot tizenegy gólja után Bernát Dorina váltotta, míg balszélen Takács Kitti kapott szerepet a nyolc gólig jutó Fekete Bozsana után. Az utolsó negyedórára a kapuban stabilan kíváló teljesítményt nyújtó Janurik Kingát Győri Barbara cserélte, aki első labdaérintéséből Takács Kittit hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Balszélsőnk egymást követő négy találatunkat szerezte, indításokat követően, majd a balszélről is eredményes volt, míg a hétmétereseket Szabó Laura és Bernát Dorina is magabiztosan értékesítette. A hajrában Vajda Luca két góllal járult hozzá a győzelemhez, míg a 48:31-es végeredményt Bernát Dorina időntúli hétméterese állította be. Csapatunk legközelebb a Budaörs ellen lépnek pályára vasárnap, mely mérkőzést követően csapatunk az ÉRD Aréna előterében közönség találkozót tart.
 
 
 
 
 
 
Kapusunk, Janurik Kinga meghívót kapott a decemberi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatottba, amely két Európa-bajnoki selejtezőt vív október első felében.
 
Janurik Kinga az osztrák nemzeti csapat ellen júniusban sikerrel megvívott világbajnoki selejtezőkön mutatkozott be a válogatottban, majd a Japán elleni felkészülési mérkőzéseken is a nemzeti csapat kapuját védte. Németh András szövetségi kapitány Európa-bajnoki selejtezőkre készülő 18 fős keretében ismételten szerepel kapusunk, így október 8-án Szlovákia ellen Dabason, valamint három nappal később Finnországban bizonyíthat kiváló hálóőrünk.
 
Magyar női kézilabda-válogatott Női Európa-bajnoki selejtezők, 5. csoport
2015. október 8., Dabas18:00 Magyarország–Szlovákia
 
2015. október 11., Karjaa13:00 Finnország–Magyarország 
 
 
Gratulálunk Kinga!
 
 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink