Gólzáporos meccsen maradtunk alul az MTK ellen

Az Érd több mint egy hónap után lépett pályára hazai pályán a bajnokságban. Az MTK ellen egy végig szoros, rengeteg találatot hozó mérkőzést játszottak a lányok, de végül 35-33-as vereséget szenvedtek.

A vendég MTK rögtön az első támadásból betalált, de a mieink sem akartak lemaradni és Paróczy gyorsan egyenlített. Bár a fővárosiak megléptek kettővel, de koncentrált támadójátékkal és jó védekezéssel sikerült egy 4-0-s szériával fordítani 5-3-ra Bódi duplájával, valamint Kopecz és Paróczy találatával. Ez a különbség meg is maradt az első 10 perc során az Érd javára. Sőt a folytatásban tovább is nőtt a remeklő Bódinak és Paróczynak köszönhetően. 9-6-os hazai előnynél pedig jött a vendég időkérés 12 perc játék után.

Eleinte azonban csak üldözte az MTK csapatunkat, azonban a 23. percben a nyolcgólos Pál révén emberelőnyből utolérte együttesünket (13-13). Nem sokkal később pedig a vezetést is átvette Vida Gergő gárdája 15-14-nél. De nem sokáig ugyanis Mód góljával ismét nálunk volt az előny 16-15-nél. A félidőben viszont mégis az MTK vezetett 17-16-ra.

A fordulást követően Kopeczé volt az első gól, majd a 33. percben Bódi labdaszerzését követően Sztankovics révén ismét érdi előny állt az eredményjelzőn (19-18). Eleinte egyik csapat sem tudott egy góllal többel vezetni, a 42. percben azonban az MTK 22-20-ra növelte a különbséget és a következő időszakban állandósult az egy-két gól.

A záró 10 percnek 27-28-as állásról vágtak neki a csapatok köszönhetően egy Kántor bravúrnak, sőt az ellentámadásból Kopecz hétméteresével sikerült egyenlíteni. A vendégek viszont ismét megléptek kettővel. A héten hosszabbító Kopecz góljaival sikerült tartani a lépést, azonban a hajrában Pál 14. góljánál két és fél perccel a vége előtt 34-31-es hátránynál nehéz helyzetbe kerültünk. Kopecz és Mód góljai viszont visszahozták a reményt, így az 59. perc végén sikerült 34-33-ra zárkózni. Sajnos az egyenlítés végül nem jött össze és 35-33-as vendég győzelemmel zárult a találkozó.

K&H női kézilabda liga, 18. forduló
ÉRD–MTK Budapest 33–35 (16–17)

ÉRD: Kántor – Bódi 6, Vukajlovics 3, Szabó Kitti 4, Paróczy 4, Kopecz 9 (5), Fekete B. 2.
Csere:
 Hadfi (kapus), Horváth D., Kiss D. Zs., Mód 4, Sztankovics 1.

Horváth Roland:

„A második olyan mérkőzés szerintem, amit ha védekezünk, akkor talán megnyerünk. Nagyon csalódott vagyok. Küzdöttünk, de 33 lőtt góllal hazai pályán győzni kéne. Védekezni a végén ötöt és akkor nyerünk. Ezt nagyon nehéz elérni játékosoknál. Visszatérünk az alapokhoz, újra meg kell tanulnunk védekezni.”

Bódi Bernadett:

„Nagyon csalódottak vagyunk. Sajnáljuk nem csak ezt a meccset, hanem az előzőeket is. Úgy gondolom, hogy védekezés nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. A támadójátékunkkal szerintem nincs probléma. Buta hibákat követtünk el, amiket a rutinosabb csapat kihasznált. Jobban éltek a lehetőségekkel, mint mi.”

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink