Győzelem az FTC II ellen

NB I/B-s felnőtt együttesünk masszív védekezésből gyors ellentámadásokat vezetve 32:24-es győzelmet aratott az FTC II felett.
 
NB I/B-s felnőtt csapatunk a Marcali VSZSE és VKL SE Győr elleni sikereket követően az FTC II együttese ellen, sorozatban harmadik győzelméért lépett pályára az ÉRD Arénában. A találkozó elején Vajda Luca gyors két góljával szereztünk vezetést, majd Szabó Laura egymás után három büntetőt értékesített, amivel hét perc játék után 5:2-re vezettünk. Védelemi megingásainkat kihasználva a vendégcsapat azonban fordítani tudott, miközben Győri Barbara hétméterest is hárított (6:7). Bernát Dorina találatával azonban azonnal egyenlített csapatunk, majd Takács Kitti góljával a vezetést is visszavettük, amit a találkozó hátralévő részében lányaink már ki sem adtak kezükből. A játékrész derekán Győri Barbara újabb büntetőt hárított, míg a túloldalon Bernát Dorina váltotta gólra a megítélt hétméterest, majd remek bejátszásokat követően Gulyás Vanda a védők szorításában kétszer is eredményes volt (11:8). Jól záró védelmünk mögött Győri Barbara védett bravúrosan, így a játékrész utolsó másodperceiben szerzett Gulyás Vanda góllal 15:11-es előnnyel vonulhattak szünetre lányaink. A fordulást követő első percekben ugyan két találatot ledolgozott az FTC II a hátrányából, de lerohanás végén rendezetlen védelem ellen Vajda Luca volt kétszer eredményes, míg Győri Barbara indítását követően Takács Kitti növelte hét találatra az előnyünket (21:14). Ellenfelünk nyitott védekezése ellen is volt ellenszere lányainknak, előbb Szabó Laurát sikerült megjátszanunk kétszer is, majd két szélsőnk Takács Kitti és Bernát Dorina befutása után voltunk eredményesek. Vajda Luca felugrásos lövőcsel után szerezte csapatunk 28. találatát, amivel tíz gólra nőtt az előnyünk (28:18). A találkozó hajrájában ugyan feljebb zárkózott ellenfelünk, de a találkozó utolsó gólját Vajda Luca szerezte, ezzel 32:24-re győztük le az FTC II együttesét. Gratulálunk!
NB I/B-s junior csapatunk szoros első félidőt követően, a második játékrész eleji gólcsendünket követően nem tudták ledolgozni összeszedett hátrányukat, így 24:29-es vereséget szenvedtek a Kozármisleny SE ellen.
 
A 2015/16-os szezon első felének zárásaként NB I/B-s junior együttesünk a Kozármisleny SE ellen lépett pályára. Csapatunk Földesi Júlia és Lízer Dorottya révén szerzett vezetést a mérkőzésen, ellenfelünk azonban egyenlített, Plesztovits Alexa hétméteresével azonban a vezetést nem adtuk ki kezünkből. A találkozó elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 11. percet követően a vendégcsapat zsinórban három gólt szerezve a találkozón először átvette a vezetést (4:6). Lozsi Erna két értékesített büntetőjével tartottuk a lépést ellenfelünkkel, azonban találatainkra ellenfelünknek rendre volt válasza. Czirják Orsolya egymást követő két akciógóljával 9:9-nél utolértük a Kozármislenyt, de a vezetést jelentő gólt nem sikerült megszereznünk, sőt ellenfelünk újfent kétgólos előnyre tett szert. Emberhátrányban Lozsi Erna egy remek figurát követően talált a kapuba, majd Illés Virág labdaszerzését követően újfent jobbszélsőnk góljával 12:12 volt az állás. A játékrész hajrájában nem koncentráltunk eléggé, így a szünetre kétgólos hátránnyal vonultunk (13:15). A második félidő első támadását követően Németh Patrícia átlövésgóljával zárkóztunk, ezt követően azonban tizenegy percig nem tudtuk akcióból bevenni ellenfelünk kapuját. A vendégcsapat ezen időszak alatt hétszer volt eredményes, miközben Zsigmund Emese hétméterest hárított (14:22). Lányaink azonban nem adták fel, előbb Szász Dóra szerzett gólt összegyűjtve egy kipattanó labdát, majd Kerekes Vanda átlövésből és indítást követően is eredményes volt. Földesi Júlia találatával az utolsó tíz percre fordulva már csak négy találat volt a hátrányunk (21:25). Közelebb nem tudtunk zárkózni, hiába szerzett Lízer Dorottya két szép találatot, ellenfelünk sem hibázott, így ugyan csapatunk mindent megtett a pontszerzésért, de az őszi szezon utolsó mérkőzésén nem tudta győzelemmel búcsúztatni az évet (24:29).
  
 
 
 
 
Örömmel jelentjük be, hogy szerb válogatott jobbszélsőnkkel, Katarina Krpez Slezak-kal újabb két szezonra szóló szerződést kötöttünk.
 
A világbajnoki ezüstérmes Katarina Krpez Slezak 2014 nyara óta erősíti csapatunkat, melybe könnyedén beilleszkedett, így örömmel írta alá új szerződését, amely szerint legalább 2018. június 30-ig csapatunkat erősíti. Szerb jobbszélsőnk a 2014/15-ös idényben együttesünk második legtöbb gólját szerző játékosa volt, míg az idei szezonban 75 találattal vezeti az NB I góllövőlistáját. Katarina a szerb válogatott tagjaként részt vett a decemberi dániai világbajnokságon, melyen 17. legeredményesebb játékos volt a teljes mezőnyben. 
 

Támogatóink

Médiapartnereink