Győzelem az MTK ellen

Csapatunk a bajnokság 6. fordulójában 38:24-re nyerte az MTK Budapest elleni találkozót. A mérkőzésen minden játékosunk pályára lépett. 

 
Egy héttel a sikerrel megvívott EHF-Kupa mérkőzés után, ezúttal a magyar bajnokságban lépett pályára csapatunk. A találkozó elején ellenfelünk szerzett vezetést, de előbb Mariama Signaté átlövésből, majd Katarina Krpez Slezak büntetőből egalizált (2:2). Az 5. percben Gridnyeva Szvetlana Olha Nikolayenko hetesét védte ki, majd Kisfaludy Anett találatával már lányaink vezettek (4:3). Létszámhátrányban előbb Mireya González Álvarez bejátszását a befutó Katarina Krpez Slezak váltotta gólra, majd spanyol játékosunk átlövésből volt eredményes, mellyel 7:5-re vezettünk. Jól záró védőfalunk mögött Janurik Kinga több nagyszerű védést is bemutatott, így ellenfelünk mindösszesen egyszer talált a kapunkba a 19. percig, míg ezalatt lányaink hat gólt szereztek (13:6). A játékrész utolsó harmadára fordulva Larissa Araújó a szélről növelte előnyünket, míg Yulia Khavronina kilenc méterről felugrásból lőtt a jobb felső sarokba, így huszonkét perc elteltével 16:8 állt az eredményjelzőn. Az MTK a félidő hajrájában csökkentette hátrányát, de a játékrész utolsó találatát csapatunk szerezte Larissa Araújó révén, beállítva a 18:13-es félidei eredményt. 
A fordulást követően Fekete Bozsana a balszélről növelte csapatunk előnyét, majd egy vendég találatot követően Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez is átlövésből vette be a kék-fehérek kapuját (21:14). Fekete Bozsana, Mireya González Álvarez és Klivinyi Kinga újabb találataival kilenc góllal vezettünk a 39. percben (24:15). Négy minutummal később Janurik Kinga védését követő ellentámadásunk végén Mireya González Álvarez megszerezte 28. találatunkat, mellyel már tíz gólra növeltük előnyünket. A mérkőzés utolsó negyed órájára a több frenetikus bravúrt bemutató, és számos gólpasszt adó Janurik Kingát Győri Barbara váltotta a kapunkban, aki a beállását követő nyolc percben mindössze egy gólt kapott. Csapatunk támadásban ez idő alatt hat gólt szerzett, Klivinyi Kinga, Yulia Khavronina és Barján Bianka akcióból, míg Vajda Luca a büntetővonalról volt eredményes (35:19). A találkozó hajrájában előbb Gulyás Vanda váltotta gólra Barján Bianka bejátszását, majd utolsó találatunkat Vajda Luca szerezte hétméteresből. 38:24-re győző lányaink legközelebb három nap múlva a Budaörs otthonában lépnek pályára, ahol a tét a Magyar Kupa 4. fordulójába kerülés lesz.
 

Örömmel jelentjük be, hogy spanyol válogatott jobbátlövőnkkel klubunk meghosszabbította szerződését, így a következő szezonban is csapatunkat erősíti

 
Mireya González Álvarez 2015 nyarán csatlakozott csapatunkhoz, és eddig 181 gólt szerzett együttesünk színeiben. Jobbátlövőnk a spanyol válogatott tagjaként részt vett a tavaly decemberi Európa-bajnokságon. Mireya könnyen beilleszkedett csapatunkba, és nagyon jól érzi magát Érden. További jó munkát és sikereket kívánunk!  
 

Támogatóink

Médiapartnereink