Győzelem az olasz liga válogatott ellen

A magyar-olasz liga keretein belül ismételten megmérkőztünk az Esercito-FIGH Futura Roma csapatával. Az első mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is győzelemnek örülhettünk.
 
 
A két csapat december eleji első mérkőzésén 35:17-es győzelmet arattunk. Az akkori találkozóhoz képest változás, hogy a mostani mérkőzésen pályára lépett a válogatottukban szereplő Katarina Krpez és Sara Vukcevic is. A találkozó elején fej-fej mellett haladtak a csapatok (3:2), de a 8. percet követően már csak egyszer talált ellenfelünk Janurik Kinga kapujába. A félidő közepén Kisfaludy Anett zsinórban háromszor is eredményes volt. Előbb egy remek passzt váltott gólra beállóból, majd átlövésből talált ellenfelünk kapujába. Szvetlana Gridnyeva hétméterest hárított, így a félidőre kilencgólos előnnyel vonulhattunk (12:3).
 
 
 
A kapuban Oguntoye Viktória váltotta Janurik Kingát, míg a jobb szélre Katarina Krpez érkezett. Szerb jobbszélsőnk hétméterest is kiharcolt, melyet Schatzl Nadine váltott gólra. Ezzel a találattal a 36. percben először a mérkőzésen tíz gólra nőtt az előnyünk (16:6). Pálos-Bognár Barbara akcióból  és hétméteresből is eredményes volt és többször hozta kihagyhatatlan heyzetbe társait. A találkozó hajrájában Szvetlana Gridnyeva is lehetőséget kapott. Mariama Signaté kettős emberhátrányban is betalált, így 28:16-os győzelmet arattunk olasz ellenfelünkkel szemben. 
 
 
 
 
 
 
Remekül záró védelmünknek, és precíz támadásainknak köszönhetően 20:25-ös győzelmet arattunk a Fehérvár KC csapata ellen.
 
Rangadóhoz méltóan kezdtük a találkozót, hiszen a 4. percben már két gól volt az előnyünk (1:3). Két perccel később már egyenlő volt az állás, de ezt Kovács Anna és Klivinyi Kinga átlövésgóljaival, valamint Schaztl Nadine két lerohanásgóljával négygólos előnyre váltottuk (3:7). A 7. percet követően a mérkőzés során többet nem adtuk ki a vezetést a kezünkből. Janurik Kinga remek védéseket mutatott be a kapuban, hatosfalunk pedig kiválóan állította meg a fehérvári támadásokat. A 14. percben a hazaiak mindössze második akciógóljukat szerezték, ezzel három találatra csökkentve az előnyünket. Technikai hibáinkat kihasználva a félidő hajrájában két gólra zárkózott ellenfelünk, de Schatzl Nadine emberhátrányban kétszer is eredményes tudott lenni, visszaállítva a négygólos különbséget. A szünetre Katarina Krpez találatával sikerült még egy góllal megfejelnünk az előnyünket, így 9:14-es állásnál ért véget az első félidő. 
 
 
A második játékrészt is jól kezdték a lányok. Sara Vukcevic-et kétszer sikerült megtalálni a falban, míg Katarina Krpez és Schatzl Nadine szélről nem tudott hibázni. Védekezésünk továbbra is remekül működött, Pálos-Bognár Barbara találatával kilenc gólra növeltük az előnyünket (11:20). Majd ezután, a 42. percben kettős emberhátrányba kerültünk, így a hazaiak három gólt faragtak a hátrányukból. Ezt követően támadójátékunk pár percig akadozott, de a továbbra is stabil lábakon álló védelmünknek köszönhetően így is hatgólos előnyünk maradt. A gólcsendet Kovács Anna törte meg egy remek átlövéssel (14:21). A fehérvári csapat emberfogásos védekezéssel próbálta megállítani támadásainkat, de ekkor Kisfaludy Anett talált a kapuba remek bejátszást követően. Csapatunk 25., utolsó találatát Kovács Anna szerezte cunderból, amit még két hazai találat követett, de a végén lányaink és szurkolóink önfeledten örülhettek a 20:25-ös győzelemnek.
 
 
 
 
 
 
Nagyszerű támadójáték és időszakonként kőkemény védekezés, ez volt győzelmünk kulcsa.
 
A mérkőzés elején az ÉRD pontos átlövésekkel és jó bejátszásokkal is megbontotta a vendégek védőfalát. A félidő közepén még fokoztuk a tempót, a Fehérvár megnyitotta védelmét, így nagy helyek nyíltak, amit hatékonyan használtunk ki. Több felzárkózási kísérlete is volt a vendégeknek, de a szünetre sikerült hatgólos előnyt kovácsolni.  
 
A második félidőt is jól kezdte csapatunk, tízgólosra hízott a különbség. 28:18 után azonban megtorpanás következett, ami hat fehérvári gól formájában érkezett. A támadójáték elbizonytalanodása ellenére, a kulcsszituációkból jobban jött ki csapatunk, az emberhátrányokat is elviseltük. A kiharcolt tetemes előny végül elégnek bizonyult, három gólnál közelebb nem tudtak zárkózni a vendégek, így győzelmet ünnepelhettek a fiatalok. Ami egyértelműen kijelenthető, hétről hétre jobban kézilabdázik az ÉRD juniorcsapata.

Támogatóink

Médiapartnereink