Győzelem az újonc otthonában

A frissen feljutó Hajdúnánás vendégeként folytatódott felnőtt csapatunk számára a bajnokság. Az első félidőben megszerzett háromgólos előnyt sikerült továbbnövelnie az érdi lányoknak, így összességében megérdemelt, 31-25-ös sikert arattak.

Az idei bajnokságban már sok csapatnak okozott kellemetlen pillanatokat a Hajdúnánás, amely ellen sikerült az első támadásunkból megszerezni a vezetést. Ezt követően több gólszerzési kísérletünk sem sikerült, de a kapunkban Németh Kata kiválóan védett (összességében 38 %-kal), így a 6. percben két gólos előnyre tettünk szert (1-3). Egyenlített az újonc, majd ismét elmentünk kettővel. Az első 20 perc lényegében ilyen forgatókönyv szerint zajlott és a hazaiak egyszer sem tudták a maguk javára fordítani az állást, legközelebb csak egyenlítésig jutottak. 

A 23. percben ”tört meg a jég”, amikor Braun Csenge találatával először vezettünk hárommal, 13-10-re. A hátralévő időben megmaradt ez a különbség, így a félidőben 16-13-as érdi vezetést mutatott az eredményjelző.

A második játékrész elején tartotta megszerzett előnyét együttesünk. Imre Szofi is remekül szállt be és a 43. percre már ötre nőtt ez a fór (18-23). Simics Judit forgatta csapatát, mindenki játéklehetőséghez jutott, míg a hazaiak hátránya tovább gyarapodott, amely szűk hat és fél perccel a vége előtt volt a legnagyobb (21-29). Ebből hat maradt meg a végéig, így összességében magabiztos, 31-25-ös győzelmet arattunk Hajdúnánáson.

Köszönjük szurkolóinknak, hogy vállalták a hosszú túrát!
 

NB I/B, 7. forduló

Hajdúnánás Kézilabda NKFT – ÉRD  25-31 (13-16)
Hajdúnánás, Hódos Imre Városi Sport és Rendezvénycsarnok

ÉRD: Németh – Dávid-Azari 10 (5), Gerháth 1, Kiss Zs. 3, Kellermann 4, Panyi 1, Háfra 2.

Csere: Imre (kapus), Gerencsér 3, Braun 1, Horváth 2, Szakály 4, Berényi, Landi, Bánhidi.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink