Győzelem az utolsó hazai bajnokin

A kapusok parádéját hozta az Érd-Szigetszentmiklós találkozó az NB I/B 29. fordulójából, amelyből végül a mieink jöttek ki jobban, így 30-26-os győzelemmel búcsúztunk a szezonban az Érd Arénától.

Az idényben nem csak az Érd Arénától, öt játékostól is elköszönt a klub és a kilátogató szurkolók a Szigetszentmiklós elleni hazai mérkőzésen. A gólok sorát Szakály Flóra nyitotta hétméteresből, de fordított a vendég együttes és 3-1-re elhúzott. A 10. percben, Gerencsér Fanni góljával sikerült ismét magunkhoz ragadni a kezdeményezést (6-5). Már ekkor körvonalazódott, hogy ez az összecsapás akár a kapusok párharcáról is szólhat, Németh Kata csak az első félidőben 8, míg a túloldalon Németh Zsuzsanna 6 védést mutatott be. Az első játékrész második felében felváltva vezettek a csapatok, mígnem a 28. perc legelején Dávid-Azari Fruzsina lerohanásgóljával sikerült kettővel ellépnünk (14-12). Ez a különbség végül megmaradt a szünetre is, így ekkor 15-13 volt az állás.

A fordulást követően még kiegyenlített a Szigetszentmiklós, de Simics Judit tanítványai megrázták magukat és egy 6-0-s rohammal a 43. percre 23-17-es előnybe kerültek. Ekkor már Imre Szofi állt a kapunkban és ő sem szeretett volna lemaradni társától, és 30 percnyi játék alatt szintén nyolcszor avatkozott közbe. Érdekes módon itt fordult egyet a meccs képe és a miklósiak futottak egy 6-1-et, amivel feljöttek egy találatra (24-23). A legjobbkor jött Simics Judit időkérése, így közelebb már nem férkőzött Jakab László gárdája és végül nyugodt végjátékot lehozva 30-26-ra megnyerte idei utolsó hazai mérkőzését az Érd.
 

NB I/B, 29. forduló

ÉRD – Szigetszentmiklós NKSE  30-26 (15-13)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Szakály 3 (1), Gerencsér 4, Bánhidi 1, Kellermann 5, Panyi 1, Braun.

Csere: Imre (kapus), Csiszár-Szekeres, Török 2, Gerháth 2 (1), Dávid-Azari 9, Háfra 3, Landi.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink