Győzelem, két irányítónkkal újra a fedélzeten

Kiélezett, izgalmas csatát nyertünk Békéscsabán. Szép számmal képviseltették magukat az érdi „B-közép” tagjai, így ma sem szenvedtek hiányt a lányok a buzdításban.
Sokan várták izgalommal, hogy mikor lép pályára Triscsuk Krisztina és Bognár Barbara. Ma egy hónapos kihagyás után visszatért Kriszta és rögtön a kezdőben kapott helyet. Majd a 23. percben, közel fél éves rehabilitációt követően, pályára lépett Bognár Barbara is. Már csak Török Petrát várjuk vissza a felépüléséből, aki persze a lelátóról izgult a csapattársakért.  
Az első két érdi lövésnél a kapufa még kisegítette a hazaiakat, Alja Koren azonban egyenlített a negyedik percben (1-1). Az ötödik perc végén a játékvezetők ítéletei miatt volt hangos a közönség, a vezetést nem sikerült átvennünk (3-2).
Bakó Botond együttese sokat próbálta foglalkoztatni beállósát Szabó Valériát, míg érdi oldalon Balog Beáta indult szélvész gyorsan. Klivinyi Kinga góljával a kilencedik percben átvettük a vezetést 4-3-ra fordítva. Ezt Kovács Anna két újabb gólja követte, már a 11. perc végén. A közben eltelt időben Oguntoye Viktória mutatott be több védést (3-6).
A hazai vezetőedző kért időt, majd ismét a beállóst sikerült a liláknak megjátszani a támadásuk végén. Alig telt el két perc, újabb időkérés jött, ezúttal Szabó Edinától – a csabaiak 5-6-ra zárkóztak Barján közbelövésével. A mérkőzés első kiállítását Szabó Valéria kapta, így emberelőnybe kerültünk a félidő derekán. A tizenkilencedik percben 5-8-nál visszaállt a háromgólos különbég, Triscsuk lőtt távolról nagyszerű gólt.
A huszadik percre viszont újból egyetlen gólra jött fel a hazai csapat (7-8). Klivinyi Kinga egymaga gondoskodott róla, hogy ne lehessen egyenlítés és ismét három góllal vezessen az ÉRD. Volt 7-10-is az állás, de 9-10-re is feljött az ellenfél, majd 9-12-nél újra hárommal vezettünk a 27. percben. Az utolsó pillanatokban még esett egy csabai találat, így 10-12-vel fordultak a csapatok.
Fontos volt a fordulást követő első támadás, amely végén ziccert fogott Oguntoye, az ellentámadásból Triscsuk beállós posztról szerezte meg a tizenharmadik ÉRD gólt. A mérkőzés megszokott forgatókönyve alig változott, továbbra is legfeljebb három góllal vezetett csapatunk. A lilák a 37. percben egyenlítettek, ráadásul Alja Korent kiállították (15-15). Balog indulása végén nem láttak szabálytalanságot a játékvezetők, a másik oldalon pedig belemenést nem véltek felfedezni Glusica átlövésénél (16-15).
A 40. percben Szekerest rántotta le a békéscsabai légiós, amiért kiállították, majd csapatkapitányunk gólra váltotta az emberelőnyt. Forrtak az indulatok a pályán és a lelátón egyaránt, Szögit szövegért küldték ki.  Sűrűsödtek a kiállítások, fárasztó percek voltak ezek mindkét csapat számára. Emberhátrányban, a 47. percben többször is visszakerült hozzánk passzívnál a labda, a drámai pillanatokat Wolf zseniális bombája zárta (18-19). A 49. percben ismét kevesebben voltunk Szekeres kiállításának következtében, viszont Oguntoye fogta szélről Gávai ziccerét (19-20).
Az utolsó tíz perc Bakó Botond időkérésével és Gridnyeva hárított büntetőjével kezdődött. Oguntoye is újabb több fontos védést mutatott be, így újra három góllal vezettünk (19-22). Klivinyi remek bejátszását Wolf értékesítette, amit Klivinyi átlövés gólja követett. Öt perccel a vége előtt már ötgólosra növeltük az előnyt, Bakó harmadik időkérése sem segített a csabaiakon. Walfisch 10 perc hazai gólcsendet követően talált be, 20-25-re módosítva az állást. Erre még az utolsó percben volt válasza az ÉRD-nek, így győztesen térünk haza a Viharsarokból.

Támogatóink

Médiapartnereink