Győzelem a Mosonmagyaróvár ellen

NB I-es ifjúsági csapatunk nagyszerű csapatjátékkal, 18:23-as győzelmet aratott a Mosonmagyaróvár KC SE otthonában.
 
Ifjúsági lányaink a két csapat szezonbéli első, érdi mérkőzésén szoros küzdelemben nyertek, így a bajnokság 16. fordulójában is kiélezett küzdelemre lehetett számítani. Együttesünk nem kezdte jól a találkozót, hiszen a hazai csapat három perc elteltével 2:0-ás előnyre tett szert, miközben Zsigmund Emese büntetőt hárított. Reizinger Sára és Plesztovits Alexa találataival azonban egyenlített csapatunk, majd a 6. percben Zsigmund Emese újabb hétméterest védett. Ezt követően kilenc percig nem tudtunk a mosonmagyaróvári kapuba találni, így ellenfelünk már 7:3-ra vezetett. A 19. percre zsinórban négy gólt szerezve ledolgoztuk hátrányunkat, sőt három perccel később Plesztovits Alexa beállóból szerzett találatával már nálunk volt az előny (9:10). A játékrész utolsó nyolc percében egyetlen gólt szerzett ellenfelünk, míg lányaink négyszer is eredményesek voltak, így Lozsi Erna utolsó percben szerzett találatával 10:14-es előnnyel vonulhattunk a szünetre. A fordulást követően Braun Laura Csenge talált először a kapuba, majd Merő Dóra védett büntetőt, azonban ellenfelünk így is felzárkózott két találatra. Németh Patrícia átlövésből volt eredményes, de 16:16-nál egyenlített a hazai csapat. A vezetést azonban nem tudta megszerezni ellenfelünk, sőt Lízer Dorottya és Braun Laura Csenge akciógóljával, valamint Plesztovits Alexa értékesített hétméteresével újra három góllal vezettünk. A hajráig tartottuk előnyünket, sőt az utolsó öt percben érintetlen maradt a hálónk, míg Plesztovits Alexa révén csapatunk háromszor is eredményes volt a 18:23-ra megnyert mérkőzésen.  Gratulálunk! 
 
 
 
 
 
 
NB I/B-s felnőtt csapatunk fordulatos mérkőzésen az utolsó percben egyenlítve osztozkodott a pontokon a Győri Audi ETO KC II csapatával.
 
NB I/B-s felnőtt csapatunk a bajnokság 10. fordulójában a Győri Audi ETO KC csapatát fogadta a Batthyány Tornacsarnokban. A találkozón Gulyás Vanda szerezte első találatunkat, majd Győri Barbara védett büntetőt, hat perc után azonban ellenfelünk vezetett két góllal. Bíró Eszter találatával zárkóztunk egy találatra, az egyenlítést érő találatot Vajda Luca gólja jelentette a 12. percben. Majd egy perccel később Gulyás Vanda beállóból szerzett gólja vezetéshez juttatta csapatunkat. Szabó Laura és Gulyás Vanda remek labdákat váltott gólra beállóban, védekezésbeli pontatlanságaink miatt azonban nem sikerült megtartani a vezetésünket a szünetre (13:14). A fordulást követően előbb Lozsi Erna egyenlített, majd Bíró Eszter találatával visszavettük a vezetést. Sokáig azonban nem örülhettünk, hiszen ellenfelünk zsinórban négy találatot szerezve fordított, igaz a mi lányaink sem hagyták magukat, és három perc alatt egymást követő négy gólt lőve visszavettük a vezetést (19:18). Takács Kitti akcióból, majd büntetőből szerzett góljával tartottuk egygólos előnyünket, miközben Győri Barbara újabb büntetőt hárított. A hajrában azonban ellenfelünk egyenlített, igaz Bernát Dorina találatával visszavettük a vezetést, de két győri gól már a vendégcsapat előnyét jelentette. Lányainknak azonban sikerült pontot menteniük Vajda Luca találatával az utolsó percben (27:27).
  
 
 
 
 
Serdülő bajnokságban szereplő csapataink négyszer is pályára léptek az elmúlt héten, és mindannyiszor nyertek. NB I/B-s együtteseink az őszi szezon utolsó mérkőzésén nem bírtak a Kozármisleny SE csapataival.
Az NB I/B-s bajnokság 13., utolsó őszi fordulójában lányaink a Kozármisleny SE ellen léptek pályára az ÉRD Arénában, de a pontszerzés junior, illetve felnőtt csapatunknak sem sikerült az év zárásaként. Serdülő csapataink azonban négyszer is nyertek. ÉRD 1-es együttesünk a Kispesti NKK és a Csepeli KSE legyőzésével már a 4. a tabellán, míg ÉRD 2-es csapatunk a Szigetszentmiklós és a Pénzügyőr ellen megszerzett két-két ponttal továbbra is őrzi előkelő második helyét a bajnokságban. U11-es lányaink a Kovács László régió felsőházában az Ipress Center-Vác és a Budakalász SC ellen is győztesen hagyta el a pályát a hétvégén. Gratulálunk!
 
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei:
 
 
2015. december 7. hétfő
 
OSB-F csoport | Szigetszentmiklós NKSE - ÉRD 2 17:31 (9:15)
 
2015. december 10. csütörtök
 
OSB-F csoport | Kispesti NKK - ÉRD 1 16:25 (7:11)
 
2015. december 12. szombat
  
U11 Kovács László régió felsőház A-B | ÉRD - Ipress Center-Vác 18:16 (10:7)
U11 Kovács László régió felsőház A-B | Budakalász SC - ÉRD 19:20 (5:11)
 
OSB-F csoport | ÉRD 1 - Csepeli KSE 27:13 (13:4)
 
2015. december 13. vasárnap
 
U9 Kovács László régió | Dömsödi USE - ÉRD 5:4 (2:1)
U9 Kovács László régió | ÉRD - Tolnai Lajos Ált. Iskola 6:10(2:9)
U9 Kovács László régió | ÉRD - Ipress Center-Vác 3:23 (2:13)
 
OSB-F csoport | ÉRD 2 - Pénzügyőr SE 25:15 (11:9)
 
NB I/B Junior | Haladás-ÉRD II - Kozármisleny SE 24:29 (13:15)
NB I/B Felnőtt| Haladás-ÉRD II - Kozármisleny SE 23:27 (10:15)
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink