U11

Korosztály: 

Harmadik korosztályos bajnoki fordulójukat játszották november 17-én az ÉRD U11 csapatai. Farkas Roland utánpótlás edző beszámolója az Alsónémediben rendezett tornáról:

"Nehezn indult a hétvége, hiszenbetegségek, iskolai felkészítő foglalkozások miatt jó pár játékosomat nélkülözniöm kellett a meccseken. Az ÉRD I. csapata az előző fordulóban megszerezte az első győzelmét, amivel valami elindult. Ez a győzeleméhség és a hétköznapi kemény munka meghozta a jutalmát. Egy velünk azonos képességű Szigetszentmiklós ellen léptünk pályára. Olyan tűzzel és elszántsággal kezdtük a mérkőzést ahogy az az „NBI-es kézilabda kézikönyvben le van írva”. Jó kapusteljesítmény előtt egy kemény védekezéssel találta szembe magát a Szigetszentmiklós. Ennek köszönhetően labdákat és könnyű gólokat tudtunk szerezni ami a mérkőzés végéig kitartott. Remek (csapat) munka volt. Sajnos a második mérkőzésünket elveszítettük a jobb játékerőt képviselő Dunavarsány csapata ellen. Bár a félidő nagyon szoros, minimális varsányi előnyt mutatott, ekkor még csak egy gól volt a különbség. A második mérkőzés második félidejére azonban elfáradtunk, ebből következett hogy több hibát vétettünk, amit a rutinosabb ellenfél ki is használt, így a mérkőzés 8-16-os varsányi győzelemmel zárult. Sok jó megoldást mutattunk be mind egyénileg, mind pedig csapatszinten. Gratulálok a csapatnak a teljesítményéhez, csak így tovább!

Az ÉRD II csapata az eddig lejátszott négy mérkőzésen egyaránt győztesen távozott a pályáról. Nagy volt a tét, ha ezt a remek teljesítménysorozatot folytatni akartuk. Az első összecsapáson azzal a Dunavarsánnyal mérkőztünk meg, aki a másik csapatomat megverte. Összeszedett, jó csapatmunkával és remek egyéni teljesítményekkel 28-3 ra diadalmaskodtunk. Következett a Vecsés csapata, akik szintén hibátlan mutatóval büszkélkedhettek egészen a harmadik fordulóig. Nagy csata volt kilátásban a veretlenség megtartásáért. A Vecsésnek ez az első mérkőzése volt aznap, ezért pihentebbek voltak. Mind két csapat jól kezdte a mérkőzést. Gólok estek itt is ott is, de ebből mi ébredtünk hamarabb. Védekezésünk összeállt, kapusaink remek védésekkel segítettek, amit a mezőnyjátékosaim gyors lerohanás gólokkal háláltak meg. A mi lendületes játékunkat a vecsési időkérés sem zavarta meg. A második félidőben teljesen lehengereltük az ellenfelünket, ennek köszönhetően 15-8 as érdi győzelem született. Mérkőzés előtt tudtuk, hogy csak az egyik csapat viheti tovább a ”képzeletbeli veretlenségi kupát”.  Mi jobban akartuk, és a lányok a pályán tettek is érte. 
Mind két csapatomnak gratulálok, remek teljesítménnyel rukkoltak elő. Büszke vagyok a lányokra, készülünk keményen tovább!"

U11-es gyermekbajnokság, Kovács László régió, 3. forduló
november 17. Alsónémedi

Szigetszentmiklós NKSE - ÉRD I 7-12
ÉRD I - Dunavarsányi TE 8-16

Dunavarsányi TE - ÉRD II 3-28
ÉRD II - Vecsési SE 15-8
 

Korosztály: 

Vasárnap és hétfőn is hajnali 6:00 indulással vették Dunaújváros felé az útirányt az érdi lányok. Az U11 csapatunk reggel 8:00 órai kezdésnek a hazaiakkal játszott. Sok hibával, álmosan, körülményesen kézilabdáztunk, de így is nagyarányú győzelemmel hagytuk el a „küzdőteret” . Ez a magabiztos siker adott egy nagyfokú magabiztosságot a lányoknak, ami a vasárnap még ránk váró két mérkőzésen balul ütött ki.

A második összecsapáson a Tatabánya csapatával játszottunk, akiket szerencsénkre volt ideje a lányoknak közösen megnézni. Sajnos a magabizonságtól duzzadva csak az érdi mezt küldtük ki a pályára. Nagyon rosszul kezdtünk, a Tatabányának sikerül 3 gólos előnyt szerezni, amit tartottak is. Ebből a hullámvölgyből nem tudtunk kikecmeregni. Sok hibával, kapkodva játszottunk és azt a megszokott harciasságot, küzdelmet sem láthattuk a lányainkól, amit megszoktunk tőlük. 

Vasárnapi harmadik mérkőzésünket a jól, egységes csapatként kézilabdázó Nemesvámossal vívtuk. Sajnos átgázoltak rajtunk, teljesen szétestünk fejben és olyan csapat benyomását keltettük, akik akkortájt kezdtek el ismerkedni a kézilabdával. Több mint tíz góllal vertek meg bennünket. Az együtt töltött másfél év alatt a kezdett kezdetén sem kaptunk ki még senkitől ennyivel.

Hétfőn reggel az Angyalföldi Sportiskolával játszottunk, akikkel a tavalyi szezonban már találkoztunk és kikaptunk tőlük szivacskézilabdában. 

A lányok „egy éjszaka alatt megtanultak újra kézilabdázni”. A mérkőzés kezdő sípszavától a végét jelzőig szervezetten, jól, harcosan játszottak. Ennek köszönhetően több góllal sikerült győznünk. A második ellenfelünk aSzombathelyi Kézilabda Akadémia volt. Ahogy az első mérkőzésen is, itt is nagyon jól, csapatként harcoltunk, aminek eredményeképpen a forduláskor három góllal is vezettünk. A második félidőre elfáradtunk mind fejben, mind pedig fizikálisan, de a küzdeni akarásunk nem lankadt. Ennek köszönhetően szorosan tudtuk tartani mérkőzést. Sajnos a végjátékban egy-két hiba becsúszott, de ahogy játszottak, küzdöttek a lányok, így ki lehet kapni egy góllal 11-10-re.

Rendkívül hasznos mérkőzéseket játszottunk, hol jobban, hol kevésbé jól kézilabdáztunk. Nagyon jó időben érkezett a „pofon” a lányoknak. Csapatkovácsoló volt. Összességében nézve, nagyon hasznos meccsek voltak a gyakorlásra, mind védekezésben, mind támadásban és tudtuk fejleszteni a lerohanásokat is.
 

Korosztály: 

Október 6.-án négy mérkőzés várt U11-es csapatainkra a Treff csarnokban. 
Nagyon várták a lányok az idei első mérkőzéseket. Itt már nagypályán, bőrlabdával kell játszani a, ennek ellenére csapatainkat ez egyáltalán nem zavarta.
Az ÉRD I. teljesen új csapatként kezdte meg szereplését a már bőrlabdás bajnokságban, támadásban és védekezésben is voltak hibáink, ennek ellenére nagyon jól küzdöttek a lányok. Az elkövetett hibáinkból tanulunk és a következő bajnoki mérkőzéseken igyekszünk kevesebb hibával és harcosabban játszani.
Az ÉRD II. Szigetszentmiklós és Alsónémedi ellen lépett pályára. Kőkemény védekezésünknek köszönhetően sok labdaszerzésünk volt, amikből könnyű gólokat szereztünk, ennek köszönhető a nagyarányú győzelmünk is.   

Vecsési SE – ÉRD I. 15-1
ÉRD II. – Szigetszentmiklós NKSE 29-3
ÉRD I. – Dunavarsányi TE 3-21
Alsónémedi SE – ÉRD II. 1-27
Szigetszentmiklós NKSE – Vecsési SE 2-24
Dunavarsányi TE – Alsónémedi SE 13-8

 

Október 12.-én edzőmérkőzést játszottunk a tavalyi szezon veretlen, Balázs Kupa-győztes Kispest csapatával akik az első fordulóban ugyanúgy mint mi, nagyarányú győzelmeket arattak. Ennek aprópólyán jött a megkeresés Kispest részéről, hogy játszunk egy mérkőzést, ami mindkét csapat felkészülését segíti. Ezen a rendkívül harcos-kemény mérkőzésen az eddig veretlen Kispestet sikerült két góllal megvernünk.
„Remek gyakorlási lehetőségek voltak a mérkőzések mindkét csapatunknak. Büszke vagyok a lányokra, készülünk keményen tovább!” – dicsérte a játékosokat Farkas Roland edző.


Az U10-es csapataink is megkezdték bajnoki mérkőzéseiket október 14.-én. Ebben a bajnokságban is két csapatot indítottunk. Az első tapasztalatok felemásra sikerültek. Itt is sok változás volt a tavalyi szezonhoz képest. Három mezőnyjátékos helyett öt van egyszerre a pályán, ami azért okoz még némi fennakadást a gépezetben. Az ÉRD II a Budai Farkasokat és a Szigetszentmiklóst is magabiztosan győzte le, az ÉRD I. pedig a Százhalombatta elleni nagy gólarányú győzelem után a nagyon jól játszó pilisvörösvári csapattól kapott ki. „Ezen a mérkőzésen a küzdési tudásunkat (amivel eddig nem volt baj) az öltözőben felejtettük. Ezt a hibát leszámítva nagyon elégedett vagyok a csapataim teljesítményével” – foglalta össze Farkas Roland.


Következő megmérettetéseink október 21-22.-én Dunaújvárosban, az Üstökös Kupán lesznek.

2018. október 6. 09:45
Helyszín: 
Treff Sportcsarnok
2018. október 6. 09:00
Helyszín: 
Treff Sportcsarnok

Szilágyi Maja Sára

Születési dátum: 
2008. 08. 06.
Összesen
0
0
0
0
0
0
0

Kovács Luca

Születési dátum: 
2008. 02. 07.
Összesen
0
0
0
0
0
0
0

Tihanyi Tamara

Születési dátum: 
2008. 10. 03.
Összesen
0
0
0
0
0
0
0

Németh Lili

Születési dátum: 
2008. 08. 05.
Összesen
0
0
0
0
0
0
0

Mészáros Jusztina

Születési dátum: 
2008. 09. 17.
Összesen
0
0
0
0
0
0
0

Támogatóink

Médiapartnereink