Győzelem a Siófok ellen

Csapatunk a székesfehérvári CEP Kupa elődöntőjében 32:23-as győzelmet aratott a Siófok KC együttese ellen, így a holnapi döntőben az Alba Fehérvár KC lesz az ellenfelünk. 

 
Az alapozással megkezdett felkészülést lányaink az Alba Fehérvár KC meghívására a CEP Kupa felkészülési tornán való részvétellel folytatták a Köfém csarnokban. Az első mérkőzésen lányaink a Siófok KC ellen léptek pályára. A mérkőzés első találatát Mariama Signaté átadását követően Olivera Vukcevic szerezte balszélről, míg védekezésben előbb Szabó Laura sáncolta Triscsuk Krisztina lövését, majd a kapuban kezdőként pályára lépő Győri Barbara védte Erdősi Ildikó próbálkozását. Katarina Krpez Slezak növelte kettőre előnyünket, ezt követően viszont ellenfelünk zsinórban háromszor volt eredményes, 2:3-ra alakítva az állást. Az első tíz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Olivera Vukcevic és Mariama Signaté találataival 7:5-ös vezetésre tettünk szert. Hat perccel később azonban már a Siófoknál volt az előny, de előbb Klivinyi Kinga egyenlített átlövésből, majd Mariama Signaté kilenc méterről vette be ellenfelünk kapuját, így ismét lányaink vezettek. A játékrész hajrájára fordulva Yulia Khavronina és Kisfaludy Anett találataival 14:11 állt az eredményjelzőn, de ezt három siófoki gól követte, így 14:14-es döntetlennel zárult az első félidő.
 
 
A fordulást követően Janurik Kinga védéssel mutatkozott be, majd az ellentámadásból Kisfaludy Anett harcolt ki büntetőt, melyet Szabó Laura értékesített. Erre még volt válasza ellenfelünknek, de zsinórban négy találattal négygólos előnyre tettünk szert a 38. percre (19:15). Katarina Krpez Slezak hétméteresből, lerohanásból és szélről is eredményes volt, mellyel továbbra is tartottuk négygólos előnyünket. 23:19-es állást követően hat találatunkra, jól záró védőfalunknak és Janurik Kinga védéseinek köszönhetően egy gól volt ellenfelünk válasza (29:20). A mérkőzés utolsó perceiben Vajda Luca két indítást váltott gólra, míg Reizinger Sára első ízben léphetett pályára felnőtt csapatunkban. Együttesünk 32:23-as győzelmével holnap 19:00-tól az Alba Fehérvár KC ellen mérkőzik meg a CEP Kupa döntőjében.
 
 
 
Felkészülési mérkőzés 7. forduló
Időpont: 
2016. augusztus 4. 19:00

32

(14)

Kiállítás: 2 perc

7 méteres 5/5

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
1
5
Katarina Krpež-Šlezák 9 (4)
3
2 (1)
2
1
4
1
1
3
Siófok KC
5 (2)
2
4
4
4
1
1
2

23

(14)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 3/2

Vezetőedző
HORVÁTH Roland

Helyszín: 
Köfém Csarnok
Játékvezetők: Vágvölgyi Mária, B. Pech Katalin

Támogatóink

Médiapartnereink