Győzelem a torna első mérkőzésén

Csapatunk a Global Safe nemzetközi női kézilabda torna első mérkőzésén az MTK Budapest csapata ellen lépett pályára, és 27:23-as győzelmet aratott a fővárosi rivális ellen.
 
Együttesünk a kétnapos felkészülési torna nyitó mérkőzésén a budapesti kék-fehérekkel csapott össze, melyen Katarina Krpez Slezak két találatával csapatunk szerezte meg a vezetést. Ellenfelünk ugyan egyenlített, de Barján Bianka és Yulia Khavronina góljainak köszönhetően visszavettük a vezetést. Jól záró védelmünk, és a remek teljesítményt nyújtó Janurik Kingának köszönhetően kilenc percig nem talált a kapunkba az MTK, míg lányaink zsinórban öt találatot szereztek. Gulyás Vanda gólja mellé kiállítást is kiharcolt, míg Klivinyi Kinga átlövésből lőtte ki a felső sarkot. A játékrész hajrájában Janurik Kinga másodpercek alatt két védést is bemutatott, míg Szvetlana Gridnyeva eszén ezúttal sem tudtak túljárni a büntetővonalról.
15:11-es félidei állást követően ugyan ellenfelünk felzárkózott egy találatra, de egyenlíteni már nem tudott a fővárosi csapat. Yulia Khavronina biztos kézzel értékesített hétméteresével, és Klivinyi Kinga betörés után szerzett találatával növelni tudtuk az előnyünket, míg a kapuban Szvetlana Gridnyeva és Janurik Kinga védéseikkel segítették a csapatot. Fekete Bozsana két ízben is bevette az MTK kapuját, míg Barján Bianka talpról lőtt védhetetlenül a hálóba. Két szélen fiataljaink is pályára léptek, ráadásul Bernát Dorina a tegnapi mérkőzéshez hasonlóan ismételten eredményes volt, amivel beállította 27:23-as végeredményt. Csapatunk így győzelemmel kezdte a Global Safe nemzetközi női kézilabda tornát, melynek következő mérkőzését a román HC Zalau ellen vívja ma 10 órától.
 
 
 
 
 
 
 
 
Junior csapatunk nem bírt a több válogatott játékossal felálló Mosonmagyaróvári KC SE ellen, és tízgólos vereséget szenvedett a bajnokság 5. fordulójában.
 
Junior csapatunk a tabella negyedik helyéről várta a bronzérmes mosonmagyaróvári csapat elleni mérkőzést. A mérkőzés elején Reizinger Sára átlövésből kétszer is bevette ellenfelünk kapuját, majd Kerekes Vanda a szélről szerzett gólt. Azonban ellenfelünk is eredményes támadásokat vezetett, és 3:3-as döntetlen állásnál négy gólt szerzett zsinórban, amit Lozsi Erna értékesített hétméterese tört meg. Védekezésben szerzett labdákat követően Lozsi Erna lerohanások végén talált a kapuba, 13:11-re alakítva az állást. A szünetre azonban négy találatra növelte előnyét ellenfelünk (18:22), majd a második játékrész elején hat vendég találatra nem volt válaszunk. A félidő 9. percében Reizinger Sára szerezte első találatunkat, amit Kertész Ramóna beállós gólja követett. Lízer Dorottya és Kolev Réka is szépen végigjátszott akciók végén talált a kapuba, de védekezésben nem tudtuk megállítani a vendég támadásokat (22:36). Lányaink azonban nem adták fel és Kertész Ramóna, valamint Lozsi Erna góljaival csökkentettük a hátrányunkat, de a pontszerzés ezúttal nem sikerült csapatunknak (29:39).
 
 
 
 
 
Tegnap este klubunk szurkolói ankétot tartott, melyen szurkolóink jó hangulatban beszélgettek a klubvezetőkkel, a szakmai stábbal és a játékosainkkal.
 
Szurkolóink szép számmal képviseltették magukat a Mandulás Sörözőben, melyen többek között szóba kerültek a nyáron érkezett játékosok, fiatal tehetségeink és kapusaink jó teljesítménye is. A beszélgetést klubunk elnöke, Tekauer Norbert nyitotta meg. Köszöntötte a nagy létszámban megjelent szurkolóinkat, majd első témaként a nyári igazolásokról ejtett néhány szót. Klubunk célja az előttünk álló esztendőkben a fiatalok beépítése a csapatba, ennek megfelelően Szabó Laura, Győri Barbara, Takács Kitti, Vajda Luca és Gulyás Vanda volt jelen a beszélgetésen játékosaink közül. Fiataljaink beépítése hosszú távú folyamat, de a válogatott szintű magyar játékosainktól, illetve minőségi légiósainktól megfelelő edzésmunka mellett sokat tanulhatnak. Fejlődésüket szolgálja, hogy idén második számú csapatunk az NB I/B nyugati csoportjában szerepel. Így az NB I-es találkozókon kívül, minél több játékperc mellett, nagyobb iramú mérkőzéseken csiszolgathatják tudásukat, technikájukat. Klubelnökünk után vezetőedzőnk, Szabó Edina vette át a szót, aki elsőként megköszönte szurkolóinknak a mérkőzéseken teremtett fantasztikus hangulatot. Vezetőedzőnk elmondta reméli, hogy csapatunk hazai mérkőzésin megtelik az ÉRD Aréna, és minden egyes kézilabda mérkőzés legyen ünnep a város életében. Továbbá szeretettel invitálta szurkolóinkat az NB I/B-s csapataink mérkőzéseire is.
Szurkolói kérdésre újonnan érkező fiatal játékosaink elmondták, hogy remek helyre kerültek fejlődésük szempontjából. Játékosaink hozzátették, hogy a kiváló körülmények mellett csapattársaiktól is minden nap tanulnak valami újat, ami fejlődésüket szolgálja. Szabó Edina az idei szezonról elmondta, hogy mérkőzésről mérkőzésre kell előrébb lépnie a csapatnak, és össze kell csiszolódnia a társaságnak. A jó védekezés mellett a játék gyorsítása a csapat célja, amelyet Rácz Marianne munkájának köszönhetően remek kapusteljesítmény is segít. Kapusedzőnk elmondta, véleménye szerint a bajnokság legjobb kapus team-jével dolgozhat nap, mint nap. Szvetlana Gridnyeva évről évre, a szezon végi izgalmak alkalmával is bizonyítja, hogy helye van a csapatban. A válogatottban is számításba vett Janurik Kinga robbanékonyságának, mentális felkészültségének és győzni akarásának köszönheti a sikereit. Győri Barbarának pedig sok munkával és kitartással minden lehetősége megvan, hogy elérje céljait és a legjobbak közé kerülhessen.
 
A nemzetközi kupa szereplésre irányuló kérdésre Tekauer Norbert elmondta, célunk, hogy a csapat minél több nemzetközi mérkőzésen lépjen pályára, és tovább öregbítse klubunk hírnevét a nemzetközi kézilabda világában. Az idei szezonban csapatunk tavasszal is szeretne egy-két kört játszani a KEK-ben, melynek mezőnye nagyon erős az idén. Végezetül szurkolóink kérésére vezetőedzőnk értékelte mindhárom nyáron érkező külföldi játékosunk teljesítményét. Elsőként Yulia Khavronina-ról Szabó Edina elmondta, hogy sokat fejlődött a játéka az itt töltött idő alatt, hosszú távon erőssége lesz a csapatnak, de még időt vesz igénybe a beilleszkedése, hiszen másik kézilabda-kultúrából érkezett. Akárcsak másik jobbátlövőnk Mireya González Álvarez, akinek a magyar bajnokság ritmusát kell felvenni, hogy kiegyensúlyozott teljesítményével a csapat segítségére legyen. A nemzetközi kézilabdában sok tapasztalattal rendelkező Andjela Bulatovic vezéregyénisége a csapatnak, remekül érzi magát Érden, rutinjával pedig sokat segít a csapatnak és a társainak.
 
Az ankét végeztével szurkolóink a csapat aktuális információinak birtokában mehettek haza. Legközelebb október 21-én, szerdán találkozhatnak a csapattal, majd november 1-én varázsolhatnak remek hangulatot az ÉRD Arénában a Dunaújvárosi KKA ellen.
 
A Mandulás Sörözőnek ezúton is köszönjük az ankét helyszínének biztosítását!
 
 
 
 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink