Győzelemmel zártuk az első kört

Az NB I/B 15. fordulójával elérkeztünk a bajnokság feléhez. A Szeged elleni találkozón már az első félidőben sikerült megnyugtató előnyt kialakítani, amit a folytatásban még tovább növeltek a mieink és végül 35-26-ra megnyerték a mérkőzést.

A meccs első támadásai egyik oldalon sem hozták meg a kívánt eredményt. Imre Szofi két védéssel kezdett, elöl azonban apró pontatlanságok miatt nem sikerült betalálni. Végül Mlinkó Zsófi a 3. perc legelején vezetéshez juttatta csapatunkat, majd Szakály Flóra rögtön meg is duplázta az előnyt (2-0). 2-2-nél, majd a 6. percben, 3-3-nál is egyenlített a Szeged, de egy 3-0-s rohammal 6-3-ra elhúztunk. Ekkor azt hihettük, hogy nem lesz megállás. A sereghajtó azonban másképp gondolta és negyedórányi játék után ismét egalizált (8-8). Érkezett is Simics Judit időkérése, a következő gólt azonban ismét a vendégek szerezték, amivel fordítottak is (8-9). 2 perc kellett, hogy ismét a mieink vezessenek, és innentől kezdve már nem engedtük ki a kezünkből az irányítást (11-10). Fokozatosan lépkedtünk előre és a félidő végére hatgólos különbséget harcoltunk ki (20-14).

A második játékrészben egyszer még megrázta magát a sereghajtó és felzárkózott három találatra (21-18). A következő 7 percben azonban az érdi lányok végleg eldöntötték a két pont sorsát: mindössze egyetlen gólt engedélyeztünk a vendégeknek, elöl pedig sültek a kezek és kétszámjegyűre nőtt az előnyünk (29-19). A hajrához érve még együttesünknek is volt egy hét perces gólcsendes időszaka, de szerencsére a védelmünk a helyén volt, így csak minimálisan tudott faragni a hátrányon a Szeged. A sikerünk egyáltalán nem forgott kockán, így a 35-26-os győzelemmel biztossá vált, hogy a harmadik helyen fordulunk rá a bajnokság következő szakaszára.
 

NB I/B, 15. forduló

ÉRD - PC Trade Szegedi NKE  35-26 (20-14)
Érd Aréna

ÉRD: Imre – Szakály 6, Mlinkó 2, Kellermann 5, Bánhidi 2, Panyi 2, Braun 4.
Csere: Németh (kapus), Landi 1, Gerencsér 5, Gerháth 4, Török,  Dávid-Azari 2, Horváth, Berényi 2.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink