Győzelemmel zártuk a bajnokság alapszakaszát

A bajnokság 22. fordulójában háromgólos győzelmet könyvelhettünk el az MTK Budapest csapata ellen. Lányaink a negyedik mérkőzésüket játszották nem egészen két hét alatt. Azonban nincs még vége a sűrű sorozatnak, vasárnap az EHF-Kupa negyeddöntőjének második felvonásán lépünk pályára.
 
Az EHF-Kupa negyeddöntőjének két mérkőzése között az MTK Budapest csapatát fogadtuk az ÉRD Arénában. Az alapszakasz utolsó mérkőzésén ugyan a vendég csapat szerezte az első találatot, de gyors középkezdés után Pálos-Bognár Barbara egyenlített. Még ugyanabban a minutumban Janurik Kinga indítását Katarina Krpez váltotta gólra, megszerezve ezzel a vezetést. Gyors lerohanásgólokat szerezve, a 6. percre fordulva már négygólos előnyre tettünk szert, de figyelmetlenségeinket kihasználva ellenfelünk felzárkózott két találatra (5:3). Ezt követően Janurik Kinga védéseinek, valamint Klivinyi Kinga és Kovács Anna találatainak köszönhetően ötgólos előnyre tettünk szert a 15. percre (10:5). Támadásban eladott labdáinkat, és néhol foghíjas védelmünkön rést találva a vendég csapat egy gólra tudta csökkenteni hátrányát, miközben Szvetlana Gridnyeva hétméterest is hárított (10:9). Hétperces gólcsendünket Schatzl Nadine találata törte meg, majd következő két gólunkat is balszélsőnk szerezte. Szvetlana Gridnyeva újabb büntetőt hatástalanított, majd lerohanás végén Szekeres Klára is eredményes volt, majd a 15:13-as félidei eredményt is Schatzl Nadine állította be.
 
A fordulást követően Klivinyi Kinga szerezte az első találatot, majd emberhátrányban Kovács Anna kétszer mattolta a vendégek védelmét. Katarina Krpez góljával a 36. percre visszaállítottuk az ötgólos különbséget (20:15). A kapuban Oguntoye Viktória váltotta Janurik Kingát, de falunkat rendre átlőtték a vendég átlövők, amivel újra két találatra csökkent az előnyünk. A balszélen Takács Kitti kapott szerepet, míg beállóban első felnőtt tétmérkőzésén pályára lépő Szabó Laura kapott lehetőséget. Klivinyi Kingát az MTK védelme sem tudta tartani, és válogatott átlövőnk találataival ismét sikerült nagyobb előnyre szert tennünk (23:19). Azonban kijátszott figurák, és lerohanások végén is hiba csúszott lövéseinkbe, amit ellenfelünk kiaknázott, és így az utolsó tíz percre is csak kétgólos előnnyel fordultunk. Oguntoye Viktória indítását követően Takács Kitti nem hibázott, majd Schatzl Nadine hétméterest értékesített. A találkozó hajrájában Mester Nóra és Nick Viktória is szerepet kapott a találkozón, melyet csapatunk végül három találattal nyert meg (29:26). Ugyanakkor nincs megállás, hiszen vasárnap az EHF-Kupa negyeddöntőjének visszavágója vár lányainkra.  
 
 
 
 
A második félidő elején, tíz perc alatt döntöttük el a találkozót a magunk javára.
 
Úgy kezdhette csapatunk a találkozót, hogy amennyiben legyőzi ellenfelét, azzal zsinórban harmadik bajnoki évben biztosítja helyét a felsőházi rájátszásban, azaz a bajnoki elődöntőben.
 
A mérkőzés elején bátran kézilabdázott a Békéscsaba, különösen Walfisch játszott nagy vállalkozókedvvel. Az ő góljaival a kilencedik percben 4:2-re is meglépett a vendégcsapat. Az első negyedóra végére sikerült a fordítás, Triscsuk Krisztina, Kovács Anna és Alja Koren két-két góljával vettük át a vezetést 6:5-nél.
 
ÉRD - EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE
 
Rendre volt azonban válasza a Békéscsabának, a félidő hajrájáig nem tudtunk nagyobb előnyt kialakítani.
Akkor viszont Klivinyi góljával 13:11-es vezetést szereztünk, így mehettünk a pihenőre.
A szünet után jó védekezéssel, remekül védő Oguntoye-val kezdett az ÉRD, így négy perc alatt mári 17:12-es vezetésnek örülhettünk. Három gólra ideiglenesen még felzárkózott a vendégcsapat, a játékrész közepére azonban sikerült ezt megduplázva 22:16-ra ellépni. Klivinyi Kinga ekkorra lendült bele igazán, három gólját Bognár Barbara három találata követte, így az utolsó tíz perc nyolcgólos érdi vezetésnél kezdődött (25:17).
 
ÉRD - EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE
 
A hajrá egyetlen kérdése így az volt, hogy lesz-e tíz a különbség, ezt végül elkerülte a Békéscsaba, Wolf beállósként is feltűnt az utolsó percekben, és ebből a pozíciókból is gólókat szerzett.
Győzelmünkkel két fordulóval az NBI alapszakaszának vége előtt biztosítottuk helyünket a felsőházi rájátszásban, vagyis negyedik NBI-es idényünkben, sorozatban harmadszor jutottunk a bajnoki elődöntőbe. Hogy hányadik helyen zárjuk az alapszakaszt, arról a még hátralévő két mérkőzés eredménye dönt. 
 

Támogatóink

Médiapartnereink