Győztes bemutatkozás hazai pályán

A 2023-2024-es szezon első hazai mérkőzésén a DVSC U19-es csapatát fogadtuk. Szorosan indult a találkozó, de a félidő hajrájára sikerült 3 gólos előnyt kialakítani. A fordulás után még tovább növelték a különbséget az érdi lányok és végül 34-25-ös megérdemelt sikert arattak az Érd Arénában.

Ismerkedik csapatunk az NB I/B-s közeggel. Az első forduló hibákkal tarkított kezdése után a folytatás pozitívabban alakult, azonban a hajrára elbizonytalanodtak a lányok és végül meg kellett küzdeni a két pontért. Hasonlóan kezdődött hazai pályán a Debrecen U19-es csapata elleni mérkőzés is, a vége most azonban sokkal magabiztosabb volt.

Dávid-Azari Fruzsina találatával szereztünk vezetést, de gyorsan fordítottak a vendégek. A 6. percben szélsebes kontratámadás után ismét nálunk volt az előny (4-3). Azonban ez sem tartott sokáig, másfél perc múlva máris kettővel ment Győrvári Viktor csapata (4-6). A debrecenieknél főként az előző évi házi gólkirály, Nagy Nóra vitte a prímet, aki épp a jelenleg kölcsönben Érden játszó Panyi Annát előzte meg a góllövőlistán.

Csapatunkat Dávid-Azari Fruzsina tartotta látótávolságban, de a félidő végéhez közeledve egyre jobban belelendültek a többiek is. Németh Kata a kapuban többször remekül hatástalanította az ellenfél lövéseit, így hosszabb idő elteltével, a 24. percben sikerült ismét átvenni a vezetést (14-13). Hiába a vendég mester időkérése, a hátralévő pár percben már csak egyszer tudott betalálni a Debrecen, míg az érdi lányok tovább növelték az előnyt, kialakítva ezzel a 17-14-es félidei részeredményt.

A folytatás is hasonlóan alakult. Jobbszélsőnk szinte nem tudott hibázni, míg hátul a védelemmel összedolgozva Németh Kata állta a sarat. A megnyugtató előny tudatában Gerháth Kincső és Sztankovics Réka is felszabadultabban játszott. A végére már csak a különbség volt a kérdés. A 34-25-ös végeredmény azt jelentette, hogy Simics Judit tanítványai megszerezték második győzelmüket a bajnokságban, így hazai pályán sikerült jó játékkal bemutatkozni.

Dávid-Azari összesen 15(!) gólig jutott és holtversenyben 24 találattal máris vezeti az összetett góllövőlistát. A kapuban fantasztikus teljesítményt nyújtva Németh Kata 18(!) védést mutatott be, ezzel 55%-os hatékonysággal hárította a lövéseket.

NB I/B, 2. forduló

ÉRD – DVSC SCHAEFFLER U19 34-25 (17-14)
Érd Aréna

ÉRD: Imre – Dávid-Azari 15 (6), Gerháth 6, Sztankovics 5, Kellermann  2, Panyi 2, Háfra.
Csere: Németh K. (kapus), Gerencsér 1, Kiss D.Zs 1, Braun 2, Szakály.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink