Hasznos felkészülési mérkőzés a Győr ellen

NB I-es felnőtt együttesünk másfél héttel a szezon kezdése előtt Győrben lépett pályára, és 30:26-os vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC csapatától.

A dél-koreai felkészülési tornát követően lányaink ma a Győri Audi ETO KC ellen léptek pályára. A mérkőzésen Kisfaludy Anett labdaszerzését követően Klivinyi Kinga, majd Janurik Kinga védése után Mireya González Álvarez vette be a hazai kaput. A hatodik percre fordulva fordított ellenfelünk, de Katarina Krpez Slezak befutást követően spanyol jobbátlövőnk bejátszásából 3:3-nál egyenlített. Ezt követően felváltva születtek a találatok, Mireya González Álvarez és szerb jobbszélsőnk két góljára is volt válasza a zöld-fehéreknek. Az első negyedóra végére spanyol válogatott jobbátlövőnk találataival 6:8-ra vezettünk, de létszámhátrányunkat kihasználva 8:8-nál ismét egalizált a bajnoki címvédő. 9:9 után a játékrész utolsó harmadában Kiss Nikolett révén egyszer voltunk eredményesek, majd Julie Foggea hárított büntetőjének ellenére a Győr négyszer talált a kapunkba, így a szünetben 13:10 állt az Audi Aréna eredményjelzőjén.

A második félidőben Jamina Roberts lerohanás végén szerezte első találatunkat, majd felállt fal ellen Tóth Gabriella és Szabó Laura is eredményes volt, mellyel 16:14-re zárkóztunk. A 39. percben Katarina Krpez Slezak találatával megfordítottuk az állást, de kettős emberhátrányunk alatt a hazaiak visszaállították a félidei háromgólos különbséget (20:17). A folytatásban felváltva estek a gólok, átlövőink: Klivinyi Kinga, Mireya González Álvarez és Jamina Roberts találataira is volt válasza a Győrnek, így az utolsó tíz percre fordulva 24:21 volt az állás. A hajrában Szabó Laura előbb Andjela Bulatovic átadását, majd egy kipattanót váltott gólra, míg az utolsó percekben Tóth Gabriella három hétméterest is értékesített a 30:26-os végeredménnyel záruló mérkőzésen. A 2017/2018 szezon első mérkőzésén az EUbility-Group Békéscsabai ENKSE együttesét fogadjuk az ÉRD Arénában, melyre hétfőtől kaphatóak a jegyek, a szezon bérleteket a mérkőzést megelőző napig árusítjuk. Hajrá ÉRD!

 

Felkészülési mérkőzés
Időpont: 
2017. augusztus 30. 18:00

30

(13)

Kiállítás: 6 perc

7 méteres 9/8

Vezetőedző
Ambros MARTÍN

Győri Audi ETO KC
1
3
10 (8)
3
4
2
4
1
2
ÉRD
3
1
4
Katarina Krpež-Šlezák 4
4 (3)
7
3

26

(10)

Kiállítás: 10 perc

7 méteres 4/3

Vezetőedző

Helyszín: 
Audi Aréna Győr
Játékvezetők: Altmár Kristóf, Horváth Márton

Támogatóink

Médiapartnereink