Hatalmas csatában maradtunk alul a Siófok ellen

A 2021-es naptári év utolsó hazai mérkőzésén a Siófok látogatott az Érd Arénába. A végig parázs összecsapást végül 2 góllal, 28-26-ra a Balaton-partiak nyerték.

Fotó: Érdmost/Domonkos Bálint

A K&H Liga 8. fordulójában a múlt héten edzőt váltó Siófokot fogadtuk. A találkozó remek hangulatban - mindkét fél szurkolói kitettek magukért -, három büntetővel kezdődött. De míg Szabó Kitti mindkettőt értékesítette, a túloldalon Holta lövését Kántor megfogta, így 2-0-s vezetéssel nyitottunk. A volt érdi, Debreczeni-Klivinyi Kinga révén talált be először a a vendég együttes. Védekezésben kettőt is cserélve forgatta a csapatot mesterünk (Horváth Dóra és Kiss Dorottya Zsófia érkezett Mód Noémi, ill. Szabó helyére), támadásban pedig Vukajlovics és Fekete is hozzátette a magáét, így a 10. percben 5-3-ra vezettünk.

Gyorsan fordult a kocka, a 13. percben a szintén korábban Érden játszó Kiss Nikoletta átlövése után először voltunk hátrányban a meccsen (5-6). Horváth Roland egyből időt kért és Vukajlovics góljával sikerült egalizálni, Szabó Kitti gyors akciója után pedig ismét nálunk volt az előny.

Paróczy is megérkezett beállóba és egy 4 perces gólcsendet szakított meg (8-7). Ezután egy gólos különbséget folyamatosan ki tudtak alakítani Mód Noémiék, de a Siófokot nem lehetett lerázni. A 28. percben Györkös húzott le parádésan egy lerohanás utáni átemelést, Vukajlovics 5. gólja után pedig ismét kettő volt közte. Azonban Böhme hetesből betalált, majd a dudaszó pillanatában Sirián Szederke kiegyenlített, így 13-13-ról folytathatták a felek.

A második játékrész legelején Lakatos, majd Puhalák lerohanásgólja után kettővel elhúzott a Siófok. Szabó Kitti tartotta ekkor csapatunkat. A 38. percben Jezic háttal gurított Györkös kapujába, amivel háromra nőtt a Balaton-partiak előnye (17-20).

A 43. percben Szabó Kitti bődületes kapufát lőtt, majd a saját kipattanóját összeszedve talált be, amivel ismét visszajöttünk egyre (20-21). Időt is kellett kérnie Uros Bregarnak, a vendégek újonnan kinevezett vezetőedzőjének. Egyenlíteni azonban nem sikerült és pillanatok alatt megint háromra nőtt a különbség (21-24).

Az 50. percben Maja Vojnovic védte Szabó hétméteresét. Irányítónk 20 próbálkozásból először hibázott büntetőt a bajnokságban! Ami nem ment álló helyzetből, sikerült akcióból: több, mint 5 perces gólcsendet ismét Szabó tört meg a 11. találatával (23-25).

Kopecz Barbara betegségből lábadozva egy hetes értékesítéséig visszatért, majd Vukajlovics révén zárkóztunk újra (25-26). 4 perccel a vége előtt egy kétperces kiállítás megpecsételte a sorsunkat és hiába próbáltunk meg mindent, a Siófok végül jól menedzselve a hátralévő időt 28-26-ra megnyerte a mérkőzést.

K&H női kézilabda liga, 8. forduló
ÉRD – Siófok KC 26-28 (13-13)

Érd Aréna, 500 néző. V.: Bóna, Földesi

ÉRD: Kántor – Csáki 3, Vukajlovics 8, Mód, Sztankovics, Szabó Kitti 11 (5), Fekete B. 1.
Csere: Györkös (kapus), Horváth D., Kiss D. Zs., Landi, Paróczy 2, Pécsi, Kopecz 1 (1).

Horváth Roland:

Tipikusan az a mérkőzés volt, ahol a tapasztalat döntött. Gratulálok a csapatomnak, hogy három belső játékossal végigjátszotta ezt a találkozót és lőtt 26 gólt. Napról napra hitetem el játékosokkal, hogy átlövők, pedig nem azok. Sajnálom ezt a mai mérkőzést és a Debrecen ellenit is. Talán ha többen vagyunk, akkor másképp alakulnak ezek a meccsek. Küzdenek, harcolnak, akarnak, úgyhogy megdicsérem a csapatomat és bízom abban, hogy azokon a mérkőzéseken, ahol számít pontokat fogunk gyűjteni.

Alekszandra Vukajlovics:

Mind a két csapat keményen harcolt és megpróbáltuk behúzni a két pontot. Nagyon sajnálom, hogy ez nem sikerült. Nem volt szerencsénk az utóbbi mérkőzéseken. Mindig van valaki aki hiányzik, de megyünk tovább és harcolunk. Nem adjuk fel, így remélem jönni fog, amit most nem tudunk hozni.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink