Hazai pályán is legyőztük az újoncot

Az újonc Hajdúnánás együttesét fogadtuk az Érd Arénában. Az első félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, a folytatásban aztán magabiztosan növeltük az előnyt és végül 26-18-ra a mieink nyerték az összecsapást.

Mindkét oldalon kapusbravúrokkal indult a találkozó. A kapunkban Imre Szofi két vendég támadásnál is remekül állt a lábán. A 4. perc elején Panyi Anna nyitotta meg a gólok sorát. Ezután még kiegyenlített a Hajdúnánás, de mint utóbb kiderült, ennél közelebb végül az egész meccs folyamán nem kerültek az Érdhez a nánásiak. Dávid-Azari első négy lövése mind utat talált a kapuba, így a 11. percben máris hárommal vezettünk (6-3). Tovább is nőtt a különbség, és a hajrához közeledve tartottuk a magabiztos négy gólos fórt (11-7). Ekkor kisebb pontatlanságok kezdték el jellemezni a támadásainkat és Skaliczki László együttese fel is jött mínusz kettőre (11-9). Ahogy a félidő legelején, úgy a végén is Panyi köszönt be, így a szorosabb első játékrészt végül magabiztosan, 13-10-es eredménnyel zártuk.

A fordulást követően egy kiállításos szakaszt 2-0-ra megnyertek a vendégek és egy gólra csökkentették a különbséget. Ez azonban nem tartott sokáig, 5 perccel később Pálmai Liza első érdi találatával ismét néggyel elmentek Simics Judit tanítványai. A folytatásban megmaradt a megnyugtató előny, mindenki játéklehetőséget kapott, és ahogy haladt előre a találkozó úgy játszott egyre magabiztosabban csapatunk. A vége előtt pár perccel támadhattunk a kétszámjegyű vezetésért is, ez azonban végül nem lett meg. A végeredmény 26-18 lett, így csapatunk továbbra is harcban a második helyért a bajnokságban.
 

NB I/B, 22. forduló

ÉRD – Hajdúnánás Kézilabda NKFT  26-18 (13-10)
Érd Aréna

ÉRD: Imre – Dávid-Azari 6 (1), Gerháth 2, Kellermann 3, Bánhidi, Panyi 2, Braun 1.

Csere: Csiszár-Szekeres, Horváth H. 1, Török 1, Gerencsér 3, Szakály 5 (2), Háfra 1, Pálmai 1, Landi.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink