Hazai pályán továbbra is veretlenül

Az NB I/B 11. fordulója előtt 4. helyen álló Orosháza látogatott az Érd Arénába. Simics Judit tanítványai kiváló játékkal, közös csapatmunkával 31-24-re megnyerték a találkozót és tartják a második helyet a tabellán.

A kezdeti ismerkedés után az Orosháza talált be először, 5 percnyi játék után azonban sikerült fordítani és ezután többet nem engedtük ki a vezetést a kezünkből (3-2). A 10. perc végén négy góllal elmentünk (8-4), majd volt egy pillanat mikor kettőre feljöhetett volna a vendég együttes, de Németh Kata parádés mozdulattal lehalászott egy lerohanás utáni átemelést. Ezután gyorsan büntetve máris öt találatra növeltük az előnyt (11-6). A félidő vége felé közeledve egyszerre tartott a két gárda egy hat perces gólcsendet, melyet Dávid-Azari Fruzsina szakított meg hétméteresével (15-9). A szünet előtt Kiss Zsófi lőtte az utolsó gólt, így ekkor 16-10-es állást mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően akadtak pontatlanságok a támadásainkban, de a védelem és kapusunk is jól állt a lábán, így szép lassan tovább tudtuk növelni a különbséget. Az orosháziak hátránya a 43. percben, 23-15-nél volt a legnagyobb. A lefújásig folyamatosan öt és nyolc gól között mozgott a differencia, így nyugodtan játszattak az érdi lányok. Végül hét maradt a végére. 31-24-re, a vártnál sokkal simábban sikerült megnyerni a rangadót, így hazai pályán továbbra is megtartva idei százszázalékos mérlegünket a bajnokságban.


NB I/B, 11. forduló

ÉRD – Zengő Alföld Orosházi KA  31-24 (16-10)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Dávid-Azari 5 (1), Kiss Zs. 1, Panyi 5, Csiszár-Szekeres, Gerháth 6 (1), Braun 4.

Csere: Imre (kapus), Szakály 6, Mlinkó 1, Horváth, Bánhidi 1, Szabó B, Berényi 2.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!
 

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink