Hibátlan mérleggel tornagyőzelem

A csehországi felkészülési torna zárásaként az UHC Eggenburg legyőzése sem jelentett komolyabb gondot az érdi lányoknak, így megérdemelten nyertük meg a kupát, míg a legjobb játékosnak Vukajlovicsot választották.

Öt nap alatt az ötödik mérkőzés várt a mieinkre Csehországban, de a csapat lendülete az UHC Eggenburg ellen is kitartott. Egy 4-0-s kezdés után igaz felzárkózott 4-3-ra az osztrák együttes, ezt követően viszont Horváth Roland tanítványai magasabb fokozatra kapcsoltak, és a következő 10 percben csak két gólt kaptak, így ekkor már 15-5 állt az eredményjelzőn. A félidőben 23-8-ra vezetett az Érd.

A második játékrészben már csak a két csapat közti különbség volt a kérdés, végül 42-19-re nyert együttesünk a hétgólos Zimek Krisztina vezérletével, így megérdemelten hoztuk el a győztesnek járó kupát Hodonínból. Ráadásul a torna legjobb játékosának Aleksandra Vukajlovicsot választották.

„A tornagyőzelem mindenféleképpen nagyon hasznos volt a számunkra. Tudtunk nagyarányú győzelmeket aratni, de jó meccset is játszani. Hasznunkra váltak ezek a napok és úgy gondolom, hogy azok a játékosok, akik most térnek vissza sérülésből vagy kevesebb játéklehetőségből, azoknak nagyon hasznos volt, hogy ilyen ellenfelek ellen játszhattak. Bízom benne, hogy a hátralévő felkészülési mérkőzéseink erősebbek lesznek és szépen, szisztematikusan haladunk a bajnoki rajt felé” – értékelte vezetőedzőnk a csehországi tornát.

Érd HC – UHC Eggenburg 42-19 (23-8)

Gólszerzőink: Zimek 7, Sztankovics 6, Pécsi 5, Vukajlovics, Paróczy, Csáki 4-4, Szabó K, Mód 3-3, Kiss D., Monori 2-2, Abilda, Kopecz

A jövő héten egy rövid pihenőt követően folytatja a csapat a felkészülést. Hajrá Érd!

 

Támogatóink

Médiapartnereink